Пиріжки, зроблені власними руками – це прекрасний ситний сніданок, зручний перекус далеко від дому і тепле привітання з дитинства. За ніжною оболонкою з тіста може ховатися абсолютно будь-яка начинка, але в рецептах далі ми віддамо данину класиці: спечемо пиріжки з цибулею і яйцем в духовці .
Печені пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 485 г; дріжджі сухі інстантні - 5 г; цукровий пісок - 5 г; тепле молоко - 180 мл; яйця - 2 шт.+жовток; вершкове масло - 85 р. Для начинки:
яйця - 12 шт.; пір'я зеленої цибулі пучок. Приготування Рецепт приготування цього тіста для пиріжків з цибулею і яйцем нічим не відрізняється від стандартної схеми замішування звичного дріжджового тіста. Інстантні дріжджі розводимо в склянці теплого підсолодженого молока і залишаємо на 10 хвилин. Спінений розчин вливаємо до просіяної муки, туди ж відправляємо пару збитих яєць з розтопленим маслом. Замісивши тісто, формуем його в кулю (так воно легше і рівномірніше піднімається), після чого залишаємо підійти на годину.
60 хвилин точно вистачить для приготування начинки, всього-то потрібно відварити яйця, очистити, дрібно нарізати і з'єднати з пір'ям зеленого лука.
Доводимо температуру духовки до позначки 180 градусів. Тісто розділяємо на 12 порцій, кожну розкачуємо і розподіляємо начинку з яйцем в центрі. Краї защепляем, а покриваємо поверхню жовтком. Пиріжки з цибулею і яйцем готуються в духовці близько півгодини.
Духові пиріжки з яйцем і зеленою цибулею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 320 г; крижана вода - 120 мл; масло вершкове (маргарин)- 230 г; яйце - 1 шт.; молоко - 35 мл Для начинки:
яйця - 7 шт.; тертий чеддер - 1/2 ст.; часник - 2 зубки; цибуля ріпчаста - 130 г; пір'я зеленої цибулі пучок. Приготування
Перед тим, як приготувати пиріжки з цибулею і яйцем, слід зайнятися тестом, якому в майбутньому необхідно час, щоб настоятися. В даному випадку пиріжок буде покритий пісочним тістом , а тому розтираємо борошно і масло, додаємо півсклянки крижаної води і формуем крихти в кому. Перед розкочуванням даємо охолонути
у холодильнику.
У цьому рецепті начинка для пиріжків з яйця з зеленою цибулею буде трохи складніше звичного поєднання відварених яєць і зелені. Пасеруємо цибулю з часниковими зубками до ніжного карамельного відтінку. Змішуємо цибулеву засмажку з подрібненим вареним яйцем і зеленню, а коли суміш охолоне, додаємо натертий сир.
Тісто розкачуємо, вирізаємо з пласта кружечки в центр яких кладемо порцію начинки. Краї пиріжка защепляем, а поверхня змащуємо міксом молока і яйця. Готувати пиріжки слід 20 хвилин при 180 градусів.