Вернуться назад Распечатать

Віденський пиріг з вишнею

Віденський пиріг з вишнею
Віденський пиріг – образну назву для всіх вишневих пирогів на повітряній бисквитном тісті. У своєму класичному виконанні цей десерт досить мінімалістичний: білий бісквіт , ягоди, трохи мигдалевих пелюсток, але ніхто не заважає піти далі і урізноманітнити ласощі на свій лад. Сьогодні будемо готувати віденський пиріг з вишнею.

Віденський пиріг з вишнею – рецепт


Інгредієнти:

  • вишня (без кісточок) - 480 г;

  • ванільний йогурт - 155 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукровий пісок - 180 г;

  • соняшникова або ріпакова олія - 290 мл;

  • борошно - 425 г;

  • розпушувач - 7 г;

  • мигдальні пелюстки - 45 р.


  • Приготування
    Цей пиріг готується так швидко, що за той час, поки духовка розігрівається до 175 градусів, ви цілком встигнете зробити тісто. Як і для звичайного бісквіта, збиваємо яйця, ваніль і цукор в білу повітряну масу. До неї вливаємо йогурт і масло, знову збиваємо.
    З'єднуємо борошно з розпушувачем, пересипаємо суху суміш рідких інгредієнтів. Отримане тісто переливаємо в 20-см форму і довершаем очищеної від кісточок вишнею.
    Віденський пиріг з вишнею готується близько години, але через 30 хвилин запікання його поверхню необхідно посипати мигдалевими пелюстками.

    Шоколадний віденський вишневий пиріг рецепт


    Інгредієнти:

  • вишня (без кісточок) - 480 г;

  • мигдальна борошно - 85 м;

  • пшеничне борошно - 115 г;

  • какао-порошок - 45 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • мед або сироп - 130 г;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • чорний шоколад - 140 г;

  • молоко - 100 мл


  • Приготування
    Змішайте сухі складові разом. Яєчні жовтки збийте з сиропом і маслом, обережно влийте в суміш молоко і розтоплений шоколад. З'єднайте рідини з сухими інгредієнтами, а в готове тісто введіть піну з яєчних білків. Перелийте тісто у форму і посипте вишнею. Пиріг повинен провести 40 хвилин в розігрітій до 175 градусів духовці.
    Віденський пиріг з вишнею можна зробити в мультиварці, готувати його слід годину на «Випікання».
    Віденський пиріг з вишнею

    Рецепт віденського пирога з вишнями і сиром


    Інгредієнти:

  • пісочне тісто - 320 г;

  • сир - 85 м;

  • крем-сир - 85 м;

  • мед - 70 г;

  • вишня - 340 г;

  • мигдальні пелюстки - 40 р.


  • Приготування
    Розкачайте тісто і викладіть його в основу обраної форми, після чого запікайте при 190 градусах до зарум'янювання. Збийте сир з медом і крем-сиром, отриману суміш нанести поверх пісочного коржа і прикрасьте все половинками вишень (без кісточок) з мигдалевими пелюстками. Дайте пирогу охолонути в холодильнику перед нарізкою інакше начинка може розтектися.