Віденський пиріг – образну назву для всіх вишневих пирогів на повітряній бисквитном тісті. У своєму класичному виконанні цей десерт досить мінімалістичний: білий бісквіт , ягоди, трохи мигдалевих пелюсток, але ніхто не заважає піти далі і урізноманітнити ласощі на свій лад. Сьогодні будемо готувати віденський пиріг з вишнею.
Віденський пиріг з вишнею – рецепт
Інгредієнти: вишня (без кісточок) - 480 г; ванільний йогурт - 155 мл; яйця - 3 шт.; цукровий пісок - 180 г; соняшникова або ріпакова олія - 290 мл; борошно - 425 г; розпушувач - 7 г; мигдальні пелюстки - 45 р. Приготування Цей пиріг готується так швидко, що за той час, поки духовка розігрівається до 175 градусів, ви цілком встигнете зробити тісто. Як і для звичайного бісквіта, збиваємо яйця, ваніль і цукор в білу повітряну масу. До неї вливаємо йогурт і масло, знову збиваємо.
З'єднуємо борошно з розпушувачем, пересипаємо суху суміш рідких інгредієнтів. Отримане тісто переливаємо в 20-см форму і довершаем очищеної від кісточок вишнею.
Віденський пиріг з вишнею готується близько години, але через 30 хвилин запікання його поверхню необхідно посипати мигдалевими пелюстками.
Шоколадний віденський вишневий пиріг рецепт
Інгредієнти: вишня (без кісточок) - 480 г; мигдальна борошно - 85 м; пшеничне борошно - 115 г; какао-порошок - 45 г; яйця - 3 шт.; мед або сироп - 130 г; рослинне масло - 55 мл; чорний шоколад - 140 г; молоко - 100 мл Приготування Змішайте сухі складові разом. Яєчні жовтки збийте з сиропом і маслом, обережно влийте в суміш молоко і розтоплений шоколад. З'єднайте рідини з сухими інгредієнтами, а в готове тісто введіть піну з яєчних білків. Перелийте тісто у форму і посипте вишнею. Пиріг повинен провести 40 хвилин в розігрітій до 175 градусів духовці.
Віденський пиріг з вишнею можна зробити в мультиварці, готувати його слід годину на «Випікання».
Рецепт віденського пирога з вишнями і сиром
Інгредієнти: пісочне тісто - 320 г; сир - 85 м; крем-сир - 85 м; мед - 70 г; вишня - 340 г; мигдальні пелюстки - 40 р. Приготування Розкачайте тісто і викладіть його в основу обраної форми, після чого запікайте при 190 градусах до зарум'янювання. Збийте сир з медом і крем-сиром, отриману суміш нанести поверх пісочного коржа і прикрасьте все половинками вишень (без кісточок) з мигдалевими пелюстками. Дайте пирогу охолонути в холодильнику перед нарізкою інакше начинка може розтектися.