Для пирога з черешнею підійде будь-яке тісто, будь-то дріжджове, листкове , пісочне або навіть швидке на кефірі. Кількість цукру в ягоду необхідно додавати, залежно від її солодощі та зрілості. Підбираючи зацікавив вас рецепт пирога з черешнею, треба знати, що при тривалій термічній обробці черешня трохи втрачає свої смакові характеристики і стає прісною. Саме тому, багато кондитери воліють швидке приготування цього десерту на кефірі або сметані або готують пиріг з черешні і шоколаду, щоб надати пікантності.
Любителям ще більш соковитою і ніжною випічки, рекомендуємо при створенні пирога з черешнею використовувати сир .
Пиріг з черешнею і сиром
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 220 г; сир – 160 г; цукровий пісок – 75 г; розпушувач – 32 м; молоко – 70 г; яйця – 2 шт.; сіль; Для начинки:
черешня – 400 г; сир – 220 г; яйця – 3 шт.; сметана – 60 г; манна крупа – 30 г; цукровий пісок – 125 г; цукрова пудра. Приготування У сир додаємо молоко, яйця, цукор і перемішуємо. Потім всипаємо з'єднану з сухим розпушувачем і сіллю пшеничне борошно і замішуємо м'яке тісто. Розкачуємо його до товщини, необхідної для укладання у форму з бортиками висотою приблизно чотири сантиметри. Відправляємо форму з тестом в розігріту до 180 градусів духовку на десять хвилин, Потім дістаємо з духовки, викладаємо на дно попередньо промиту і обсушену черешню з віддаленими (за бажанням) кісточками, заливаємо сумішшю отриманої шляхом ретельного змішування всіх інгредієнтів для начинки і знову поміщаємо в духовку вже на сорок хвилин.
Готовий пиріг охолодити, присипаємо пудрою і подаємо до столу.
Пиріг з черешнею на кефірі
Інгредієнти: черешня – 500 г; борошно – 300 г; кефір – 200 г; цукор – 200 г; розпушувач – 12 м; вершкове масло – 125 г; яйця – 1 шт.; ванілін. Приготування Розм'якшене вершкове масло збиваємо з цукром, додаємо яйця, кефір, ванілін і борошно з розпушувачем і гарненько перемішуємо до однорідного стану. У форму, промазану маслом, викладаємо половину тіста, зверху розподіляємо попередньо вимиту, обсушену і відокремлену від кісточок черешню, покриваємо, рівномірно розподіляючи, рештою тіста і відправляємо в нагріту до 180 градусів духовку приблизно на п'ятдесят хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою.
Готовий ароматний і смачний пиріг охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.