Вернуться назад Распечатать

Пиріг з замороженої вишнею

Пиріг з замороженої вишнею
З-за терпкого, своєрідного, кисло-солодкого смаку вишню вважають одним з найкращих інгредієнтів для приготування тортів і десертів, вареників і пирогів. А щоб насолоджуватися стравами з ягодами круглий рік, достатньо їх заморозити. Причому заморожені вишні плоди також корисні, як і свіжі.
Пиріг з замороженими вишнями з легкістю може замінити святковий торт, завдяки своєму ефектному вигляду.
Для приготування цього чудового десерту можна використовувати будь-тісто, а кількість начинки для пирога з замороженої вишні залежить від ваших смакових пристрастей.

Відкритий пісочний пиріг з замороженої вишнею


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно – 300 г;

  • сметана – 125 г;

  • цукровий пісок – 60 г;

  • розпушувач – 7 г;

  • маргарин вершковий або масло – 125 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сіль;


  • Для начинки:

  • вишня заморожена – 300 г;

  • крохмаль картопляний – 2 ст. ложки;

  • яйця – 1 шт.;

  • сметана – 100 г;

  • цукровий пісок – 75 г;

  • ванілін – 2 р.


  • Приготування
    З'єднуємо розм'якшений вершковий маргарин або масло, сметану і цукор і ретельно перемішуємо. Потім поступово додаючи просіяне пшеничне борошно, замішуємо м'яке, трохи липнущее до рук тісто. Розподіляємо тісто в рознімної формі по дну і формуємо не дуже високі бортики. Верх тіста присипаємо однією ложкою крохмалю, викладаємо розморожені і злегка віджаті вишні і присипаємо рівномірно залишилися крохмалем.
    Для заливки змішуємо і збиваємо молоко, сметану, яйце, ванілін і цукор і заливаємо отриманою масою наші вишні. Ставимо форму з пирогом в духову шафу, попередньо нагрітий до 180 градусів на тридцять п'ять-сорок хвилин.
    Готовий пиріг повністю добре охолоджуємо і тільки тоді виймаємо з форми на блюдо.

    Швидкий пиріг з замороженої вишнею


    Інгредієнти:

  • вишня заморожена – 300 г;

  • борошно – 100 г;

  • м'яке вершкове масло – 50 г;

  • цукор – 125 г;

  • розпушувач – 6 г;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • яйця – 1 шт.;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Розтираємо м'яке вершкове масло з ванільним цукром і 70 грамів цукрового піску. Потім перемішуючи до однорідності, додаємо яйце і борошно з розпушувачем. Викладаємо тісто у промазану вершковим маслом форму, розрівнюємо і розподіляємо зверху розморожені і злегка віджаті вишні. Потім посипаємо зверху цукром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок хвилин. Свіжоспеченому пирога даємо добре охолонути, і тільки тепер викладаємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Пиріг з замороженої вишнею в мультиварці


    Інгредієнти:

  • вишня заморожена – 300 г;

  • маргарин – 100 г;

  • борошно – 250-300 г;

  • сметана або йогурт – 200 г;

  • цукор – 125 г;

  • сода харчова – 1/2 ч. ложки;

  • ванільний цукор – 1 пакет;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукрова пудра.


  • Приготування
    Гарненько збиваємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром. Потім додаємо сметану або йогурт, харчову
    Пиріг з замороженої вишнею
    гашене соду, розтоплений маргарин і перемішуємо. Тепер потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо тісто консистенції як густа сметана. Якщо використовувати сметану борошна потрібно 250 грам, якщо ж ви вирішите приготувати пиріг на йогурті або замініть його кефіром, то при замісі муки піде близько 300 грам.
    Коли тісто буде готове, викладаємо половину в промазану чашу мультиварки, зверху розподіляємо частина розморожених і віджатих вишень, потім викладаємо тісто і знову притапливаем ягоди. Випікаємо пиріг в режимі «Випічка» протягом однієї години. Ще гарячий пиріг акуратно виймаємо з чаші, остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.