З-за терпкого, своєрідного, кисло-солодкого смаку вишню вважають одним з найкращих інгредієнтів для приготування тортів і десертів, вареників і пирогів. А щоб насолоджуватися стравами з ягодами круглий рік, достатньо їх заморозити. Причому заморожені вишні плоди також корисні, як і свіжі.
Пиріг з замороженими вишнями з легкістю може замінити святковий торт, завдяки своєму ефектному вигляду.
Для приготування цього чудового десерту можна використовувати будь-тісто, а кількість начинки для пирога з замороженої вишні залежить від ваших смакових пристрастей.
Відкритий пісочний пиріг з замороженої вишнею
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 300 г; сметана – 125 г; цукровий пісок – 60 г; розпушувач – 7 г; маргарин вершковий або масло – 125 г; яйця – 2 шт.; сіль; Для начинки:
вишня заморожена – 300 г; крохмаль картопляний – 2 ст. ложки; яйця – 1 шт.; сметана – 100 г; цукровий пісок – 75 г; ванілін – 2 р. Приготування З'єднуємо розм'якшений вершковий маргарин або масло, сметану і цукор і ретельно перемішуємо. Потім поступово додаючи просіяне пшеничне борошно, замішуємо м'яке, трохи липнущее до рук тісто. Розподіляємо тісто в рознімної формі по дну і формуємо не дуже високі бортики. Верх тіста присипаємо однією ложкою крохмалю, викладаємо розморожені і злегка віджаті вишні і присипаємо рівномірно залишилися крохмалем.
Для заливки змішуємо і збиваємо молоко, сметану, яйце, ванілін і цукор і заливаємо отриманою масою наші вишні. Ставимо форму з пирогом в духову шафу, попередньо нагрітий до 180 градусів на тридцять п'ять-сорок хвилин.
Готовий пиріг повністю добре охолоджуємо і тільки тоді виймаємо з форми на блюдо.
Швидкий пиріг з замороженої вишнею
Інгредієнти: вишня заморожена – 300 г; борошно – 100 г; м'яке вершкове масло – 50 г; цукор – 125 г; розпушувач – 6 г; ванільний цукор – 1 пакет; яйця – 1 шт.; цукрова пудра. Приготування Розтираємо м'яке вершкове масло з ванільним цукром і 70 грамів цукрового піску. Потім перемішуючи до однорідності, додаємо яйце і борошно з розпушувачем. Викладаємо тісто у промазану вершковим маслом форму, розрівнюємо і розподіляємо зверху розморожені і злегка віджаті вишні. Потім посипаємо зверху цукром і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на сорок хвилин. Свіжоспеченому пирога даємо добре охолонути, і тільки тепер викладаємо на блюдо, посипаємо цукровою пудрою і подаємо до столу.
Пиріг з замороженої вишнею в мультиварці
Інгредієнти: вишня заморожена – 300 г; маргарин – 100 г; борошно – 250-300 г; сметана або йогурт – 200 г; цукор – 125 г; сода харчова – 1/2 ч. ложки; ванільний цукор – 1 пакет; яйця – 2 шт.; цукрова пудра. Приготування Гарненько збиваємо яйця з цукровим піском і ванільним цукром. Потім додаємо сметану або йогурт, харчову
гашене соду, розтоплений маргарин і перемішуємо. Тепер потроху підсипаючи просіяне борошно, замішуємо тісто консистенції як густа сметана. Якщо використовувати сметану борошна потрібно 250 грам, якщо ж ви вирішите приготувати пиріг на йогурті або замініть його кефіром, то при замісі муки піде близько 300 грам.
Коли тісто буде готове, викладаємо половину в промазану чашу мультиварки, зверху розподіляємо частина розморожених і віджатих вишень, потім викладаємо тісто і знову притапливаем ягоди. Випікаємо пиріг в режимі «Випічка» протягом однієї години. Ще гарячий пиріг акуратно виймаємо з чаші, остуджуємо і присипаємо цукровою пудрою.