Вернуться назад Распечатать

Пиріг з вишнею на швидку руку

Пиріг з вишнею на швидку руку
Солодка випічка завжди була справжньою прикрасою будь-якого столу. У магазинах, звичайно, представлений великий вибір різноманітних солодощів, але блюдо, приготоване своїми руками, виходить набагато смачніше. Іноді бувають непередбачувані ситуації, коли гості приходять несподівано, тому ми розповімо вам, як приготувати смачний пиріг з вишнею на швидку руку і не потрапити в халепу.

Рецепт пирога з сиром та вишнями


Інгредієнти:
Для тіста:

  • масло вершкове – 50 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • борошно – 150 р.


  • Для начинки:

  • сир – 200 г;

  • вишня заморожена – 200 г;

  • цукор – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Отже, для швидкого приготування пирога з вишнями підготуємо спочатку тісто. Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукровим піском. Потім вводимо яйця, підсипаємо борошно і вимішуємо тісто. Перекладаємо його в форму, розподіляємо по дну і ліпимо невеликі бортики. Далі готуємо крем: до сиру додаємо цукровий пісок і розтираємо. З розмороженої вишні обережно зливаємо всю рідину і злегка віджимаємо ягоду руками. У форму з тестом викладаємо вишню, посипаємо зверху цукром і розподіляємо крем, акуратно розрівнюючи його ложкою. Відправляємо відкритий пиріг з вишнею в гарячу духовку і запікаємо приблизно 50 хвилин.

    Пиріг з вишнею на сметані


    Інгредієнти:

  • яйце – 3 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • ванілін – за смаком;

  • сметана – 200 г;

  • сода харчова – 1 ч. ложка;

  • оцет столовий – 1 ч. ложка;

  • борошно – 250 г;

  • картопляний крохмаль – 1 ст. ложка;

  • свіжа вишня без кісточок – 200 г;

  • шоколад молочний – для прикраси.


  • Приготування
    Духовку запалюємо заздалегідь і нагріваємо до 200 градусів. У чашку розбиваємо яйця, додаємо цукор і кидаємо ванілін. Збиваємо все міксером на високій швидкості,
    Пиріг з вишнею на швидку руку
    поки маса не почне біліти. Потім кладемо сметанку і кидаємо соду, гашену оцтом. Далі порціями всипаємо просіяне борошно і вводимо крохмаль. Плавними рухами вимішуємо однорідне тісто і виливаємо його у форму для випічки, змащену маслом. Зверху розкладаємо вишню без кісточок і відправляємо пиріг в гарячу духовку приблизно на 35 хвилин. Коли верх і боки випічки красиво зарум'яняться, акуратно дістаємо пиріг і залишаємо остигати. Не гаючи часу, розтоплюємо на водяній бані молочний шоколад, розламавши його попередньо на невеликі шматочки. Отриманою сумішшю змащуємо за бажанням верх пирога за допомогою чайної ложки і подаємо страву до столу.