Солодка випічка завжди була справжньою прикрасою будь-якого столу. У магазинах, звичайно, представлений великий вибір різноманітних солодощів, але блюдо, приготоване своїми руками, виходить набагато смачніше. Іноді бувають непередбачувані ситуації, коли гості приходять несподівано, тому ми розповімо вам, як приготувати смачний пиріг з вишнею на швидку руку і не потрапити в халепу.
Рецепт пирога з сиром та вишнями
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 50 г; яйце – 2 шт.; цукор – 3 ст. ложки; борошно – 150 р. Для начинки:
сир – 200 г; вишня заморожена – 200 г; цукор – 4 ст. ложки. Приготування Отже, для швидкого приготування пирога з вишнями підготуємо спочатку тісто. Розм'якшене вершкове масло розтираємо з цукровим піском. Потім вводимо яйця, підсипаємо борошно і вимішуємо тісто. Перекладаємо його в форму, розподіляємо по дну і ліпимо невеликі бортики. Далі готуємо крем: до сиру додаємо цукровий пісок і розтираємо. З розмороженої вишні обережно зливаємо всю рідину і злегка віджимаємо ягоду руками. У форму з тестом викладаємо вишню, посипаємо зверху цукром і розподіляємо крем, акуратно розрівнюючи його ложкою. Відправляємо відкритий пиріг з вишнею в гарячу духовку і запікаємо приблизно 50 хвилин.
Пиріг з вишнею на сметані
Інгредієнти: яйце – 3 шт.; цукор – 150 г; ванілін – за смаком; сметана – 200 г; сода харчова – 1 ч. ложка; оцет столовий – 1 ч. ложка; борошно – 250 г; картопляний крохмаль – 1 ст. ложка; свіжа вишня без кісточок – 200 г; шоколад молочний – для прикраси. Приготування Духовку запалюємо заздалегідь і нагріваємо до 200 градусів. У чашку розбиваємо яйця, додаємо цукор і кидаємо ванілін. Збиваємо все міксером на високій швидкості,
поки маса не почне біліти. Потім кладемо сметанку і кидаємо соду, гашену оцтом. Далі порціями всипаємо просіяне борошно і вводимо крохмаль. Плавними рухами вимішуємо однорідне тісто і виливаємо його у форму для випічки, змащену маслом. Зверху розкладаємо вишню без кісточок і відправляємо пиріг в гарячу духовку приблизно на 35 хвилин. Коли верх і боки випічки красиво зарум'яняться, акуратно дістаємо пиріг і залишаємо остигати. Не гаючи часу, розтоплюємо на водяній бані молочний шоколад, розламавши його попередньо на невеликі шматочки. Отриманою сумішшю змащуємо за бажанням верх пирога за допомогою чайної ложки і подаємо страву до столу.