В черговий раз доводимо, що випічка – це не так важко, як ви могли б припустити.
Сьогодні пропонуємо вам спекти пиріг з вишнею за дуже простим рецептом. В якості начинки для класичного ласощі ви можете використовувати як свіжі, так заморожені і навіть консервовані ягоди – вийде смачно в будь-якому випадку.
Простий пиріг з вишнею
Інгредієнти: борошно - 120 г; цукор - 75 г; цедра 1 апельсина; розпушувач - 5 г; вершкове масло - 70 г; молоко - 120 мл; яйце - 1 шт.; вишні без кісточки - 3 ст. Приготування Цей рецепт мало чим відрізняється від інших рецептів пирогів на бісквітній основі. Насамперед необхідно з'єднати разом всі сухі інгредієнти: борошно, цедру, розпушувач і цукор. Окремо збиваються рідини і масло, причому спершу саме масло кімнатної температури необхідно перетворити в повітряний крем, а вже потім, порційно, додавати до нього молоко і яйця.
Далі інгредієнти з сухої суміші з'єднуються разом зі збитим маслом, а в отримане тісто додають вишні. Простіше не буває, чи не так? Всього-то залишається перелити суміш у форму і поставити випікатися при чергових 180 градусах 40 хвилин.
Пиріг з вишнею з листкового тіста
Інгредієнти: консервована вишня - 525 г; готове листкове тісто - 350 г; вершкове масло - 50 г; яйце - 1 шт.; цукровий пісок для обсипання. Приготування Поки духова шафа розігрівається до 190 градусів, розкачайте частина листкового тіста і покрийте їм обрану форму. Поверх основи листкової викладіть консервовану вишню. В якості начинки для пирога краще всього вибирати джем або густе варення, щоб в процесі випічки зайва волога не вбралася в тісто роблячи його клеклым. Поверх ягід викладіть шматочки вершкового масла. Розкачайте залишився шматок тіста і накрийте їм форму зверху, ретельно защепляя краю. У центрі верхнього коржа зробіть отвір, а саме тісто змастіть збитим яйцем і посипте цукровими кристалами. Випікати пиріг з вишнею по цьому простому рецептом необхідно близько 20 хвилин.
Пиріг з вишнею на кефірі
Інгредієнти: Для начинки: цукровий пісок - 60 г; крохмаль - 5 г; вишня без кісточки - 3 1/2 ст.; цедра 1 лимона. Для тіста: борошно - 320 г; цукровий пісок - 40 г; вершкове масло - 220 г; кефір - 120 мл Приготування Поки духова шафа розігрівається до 200 градусів, приготуйте тісто. З цією метою змішайте цукор і борошно разом, додайте до сухої суміші крижане масло і розітріть все в крихту. Крихту залийте кефіром і зберіть в кулю, накрийте його плівкою і залиште в холодильнику.
Тим часом в сотейник засипте вишні і цукор, поставте майбутню начинку на вогонь. Коли ягоди пустять сік, випаруйте його наполовину, а рідину, що залишилася, змішайте з цедрою і крохмалем.
Розкачайте тісто, в центр покладіть начинку, а краї зберіть мішечком, не слепляя між собою. Поставте випікатися пиріг на 40 хвилин.
Пиріг з вишнею, ананасом і мигдалем: простий рецепт
Простіше рецепта ніж у цього пирога просто не існує: з'єднуєте всі інгредієнти для начинки разом, перекладаєте у форму і посипаєте борошняний крихтою. Ідеальний солодкий перекус на швидку руку!
Інгредієнти: борошно - 240 г; цукор - 160 г; розпушувач - 7 г; сухе молоко - 70 г; консервовані ананаси - 450 г; вишневе варення - 220 г; вершкове масло - 110 г; кокосова стружка - 40 р. Приготування З'єднайте цукор з сухим молоком, борошном і розпушувачем. Розтопіть вершкове масло і вилийте поверх сухої суміші, ретельно перемішавши.
Банку консервованих ананасів разом з соком вилийте у форму, обрану для випікання. Додайте до ананасам вишневе варення, стружку кокоса і все з'єднайте разом. Покрийте фруктово-ягідну начинку крихтою і поставте пиріг в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.