Пиріг з вишнею з пісочного тіста – неймовірно смачна і чудово ароматна випічка, яка наповнить ваш будинок затишком і збере всіх домочадців за сімейним чаюванням. Пропонуємо вам кілька цікавих рецептів приготування цього запашного ласощі.
Рецепт пирога з вишнями з пісочного тіста
Інгредієнти: вишня заморожена без кісточок – 350 г; ванільний порошок; масло вершкове – 150 г; яйце – 2 шт.; цукор – 160 г; борошно – 370 г; сода харчова – 1 ч. ложка. Приготування Для приготування смачного пирога з замороженої вишнею, замісимо спочатку пісочне тісто. У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор і гарненько розтираємо все виделкою. Потім кладемо розм'якшене вершкове масло і кидаємо за смаком ванілін і щіпку харчової соди, погашену яблучним оцтом або свіжовичавленим лимонним соком. Поступово всипаємо борошно, а потім замішуємо еластичне тісто. Поділяємо його на 2 нерівні частини і меншу загорнути в харчову плівочку і прибираємо в морозильну камеру. Більшу частину рівномірно розподіляємо у формі для випічки. Вишню заздалегідь розморожуємо, зливаємо з неї рідину, віджимаємо і висипаємо на тісто. Тепер дістаємо заморожений шматочок і натираємо його на ягоди на крупній тертці. Відправляємо в духовку і запікаємо 15 хвилин, поки тертий пиріг з вишнею з пісочного тіста не підрум'яниться.
Відкритий пиріг з вишнею з пісочного тіста
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 70 г; ванілін; цукор – 100 г; яйце – 1 шт.; борошно – 150 г; розпушувач – 1 ч. ложка; масло рослинне – 1 ст. ложка. Для начинки:
заморожена вишня – 250 г; цукор – 3 ст. ложки. Приготування Розтоплене вершкове масло викладаємо в глибоку миску
і перетираємо з цукром, використовуючи вилку. В окрему тарілочку розбиваємо яйце, гарненько збиваємо його міксером і виливаємо в масло. Додаємо трохи розпушувача, всипаємо борошно і кидаємо за смаком цукор і ванілін. Замішуємо однорідне тісто. Форму для запікання промазуємо маслом, рівномірно розподіляємо по всій поверхні тісто і прибираємо його в холодильник на півгодини або на 15 хвилин у морозилку. У подмерзшего тіста формуємо невисокі бортики. Вишню розморожуємо заздалегідь і обережно зливаємо всю рідину. Викладаємо ягоду поверх тіста, присипаємо цукром і відправляємо пиріг в гарячу духовку приблизно на 50 хвилин. Готове ласощі трохи охолоджуємо і негайно подаємо до столу.