Вернуться назад Распечатать

Шоколадний кекс - рецепт

Шоколадний кекс - рецепт
Ви любите шоколад і випічку? Тоді тема нашої статті точно доведеться вам до душі. Адже ми сьогодні розповімо як швидко, без особливих зусиль, приготувати смачний шоколадний кекс . Існує безліч рецептів для створення цього чудового десерту. У тісто при його приготуванні додають найрізноманітніші компоненти, будь то ягоди або фрукти, горіхи або сир , тим самим отримуючи щоразу нові смакові якості випічки. Готові кекси перед подачею, як правило, охолоджують. Їх смак прекрасно поєднується, як з гарячим чаєм, кавою або молоком, так і з холодним соком або компотом.

Швидкий шоколадний кекс з вишнями на кефірі


Інгредієнти:

  • кефір – 200 мл;

  • ягоди вишні без кісточок – 200 г;

  • борошно – 320 г;

  • цукровий пісок – 250 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • розпушувач – 25 г;

  • молоко – 80 г;

  • порошок какао – 120 г;

  • вершкове масло – 130 г;

  • ваніль – за смаком;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Сто грам м'якого вершкового масла гарненько розтираємо зі склянкою цукру. Додаємо по одному яйця і збиваємо до однорідності. Потім вливаємо кефір із содою і, поступово підсипаючи просіяне борошно і дві столові ложки какао, замішуємо тісто. В кінці замісу викладаємо ягоди вишні. Тепер виливаємо отриману масу в промазану маслом форму для кексу і випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці сорок п'ять хвилин.
    Змішуємо цукор, що залишився і какао з молоком, підігріваємо до кипіння, додаємо вершкове масло, і покриваємо трохи остиглий кекс отриманої шоколадною сумішшю. Даємо шоколадному кексу з вишнею повністю охолонути, розрізаємо на шматки і подаємо до столу.

    Шоколадно-банановий кекс


    Інгредієнти:

  • шоколад чорний – 150 г;

  • банани – 3 шт.;

  • борошно – 150 г;

  • цукровий пісок – 180 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • розпушувач – 25 г;

  • какао порошок – 3 ст. ложки з гіркою;

  • вершкове масло – 150 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Ретельно розтираємо розм'якшене масло з цукром за допомогою віночка або міксера. Потім, продовжуючи гарненько збивати, додаємо по черзі яйця. Вливаємо розтоплений в мікрохвильовій печі або на водяній бані шоколад (100 грам) і перемішуємо. З'єднуємо в окремому посуді просіяне борошно, какао, розпушувач і сіль і вводимо отриману суміш потроху до приготовленої раніше масі, акуратно перемішуючи по однорідності. Тепер очищаємо банани, перетворюємо їх в пюре будь-яким зручним способом, наприклад виделкою або блендером, і викладаємо разом з нарубаним залишилися шоколадом в тісто і обережно перемішуємо. Виливаємо масу в застелену пергаментним папером форму і поміщаємо в зволожений з допомогою ємності з водою і нагріту до 180 градусів духовку. Випікаємо шоколадно-банановий кекс сорок хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником.

    Шоколадно-апельсиновий кекс


    Інгредієнти:

  • шоколад чорний – 50 г;

  • апельсин середнього розміру – 1 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • цукровий пісок – 130 г;

  • розпушувач – 10 г;

  • порошок какао – 50 г;

  • молоко – 250 р.


  • Приготування
    У теплому молоці розчиняємо цукор і, поступово підливаючи його до суміші
    Шоколадний кекс - рецепт
    просіяного борошна, какао і розпушувач, замішуємо однорідне тісто, консистенцією трохи густіше сметани. Потім додаємо натертий шоколад, цедру і сік половини апельсина і перемішуємо. Виливаємо тісто в промазану маслом відповідну форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на сорок п'ять хвилин. Перевіряємо готовність стандартним способом – дерев'яною зубочисткою або сірником.
    Готову страву дістаємо з духовки і залишаємо на п'ятнадцять хвилин для охолодження. Потім викладаємо шоколадно-апельсиновий кекс з форми на тарілку, повністю охолоджуємо і прикрашаємо цукровою пудрою і часточками залишилася половинки апельсина.