Ви любите шоколад і випічку? Тоді тема нашої статті точно доведеться вам до душі. Адже ми сьогодні розповімо як швидко, без особливих зусиль, приготувати смачний шоколадний кекс . Існує безліч рецептів для створення цього чудового десерту. У тісто при його приготуванні додають найрізноманітніші компоненти, будь то ягоди або фрукти, горіхи або сир , тим самим отримуючи щоразу нові смакові якості випічки. Готові кекси перед подачею, як правило, охолоджують. Їх смак прекрасно поєднується, як з гарячим чаєм, кавою або молоком, так і з холодним соком або компотом.
Швидкий шоколадний кекс з вишнями на кефірі
Інгредієнти: кефір – 200 мл; ягоди вишні без кісточок – 200 г; борошно – 320 г; цукровий пісок – 250 г; яйця – 3 шт.; розпушувач – 25 г; молоко – 80 г; порошок какао – 120 г; вершкове масло – 130 г; ваніль – за смаком; сіль – щіпка. Приготування Сто грам м'якого вершкового масла гарненько розтираємо зі склянкою цукру. Додаємо по одному яйця і збиваємо до однорідності. Потім вливаємо кефір із содою і, поступово підсипаючи просіяне борошно і дві столові ложки какао, замішуємо тісто. В кінці замісу викладаємо ягоди вишні. Тепер виливаємо отриману масу в промазану маслом форму для кексу і випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці сорок п'ять хвилин.
Змішуємо цукор, що залишився і какао з молоком, підігріваємо до кипіння, додаємо вершкове масло, і покриваємо трохи остиглий кекс отриманої шоколадною сумішшю. Даємо шоколадному кексу з вишнею повністю охолонути, розрізаємо на шматки і подаємо до столу.
Шоколадно-банановий кекс
Інгредієнти: шоколад чорний – 150 г; банани – 3 шт.; борошно – 150 г; цукровий пісок – 180 г; яйця – 3 шт.; розпушувач – 25 г; какао порошок – 3 ст. ложки з гіркою; вершкове масло – 150 г; сіль – щіпка. Приготування Ретельно розтираємо розм'якшене масло з цукром за допомогою віночка або міксера. Потім, продовжуючи гарненько збивати, додаємо по черзі яйця. Вливаємо розтоплений в мікрохвильовій печі або на водяній бані шоколад (100 грам) і перемішуємо. З'єднуємо в окремому посуді просіяне борошно, какао, розпушувач і сіль і вводимо отриману суміш потроху до приготовленої раніше масі, акуратно перемішуючи по однорідності. Тепер очищаємо банани, перетворюємо їх в пюре будь-яким зручним способом, наприклад виделкою або блендером, і викладаємо разом з нарубаним залишилися шоколадом в тісто і обережно перемішуємо. Виливаємо масу в застелену пергаментним папером форму і поміщаємо в зволожений з допомогою ємності з водою і нагріту до 180 градусів духовку. Випікаємо шоколадно-банановий кекс сорок хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником.
Шоколадно-апельсиновий кекс
Інгредієнти: шоколад чорний – 50 г; апельсин середнього розміру – 1 шт.; борошно – 200 г; цукровий пісок – 130 г; розпушувач – 10 г; порошок какао – 50 г; молоко – 250 р. Приготування У теплому молоці розчиняємо цукор і, поступово підливаючи його до суміші
просіяного борошна, какао і розпушувач, замішуємо однорідне тісто, консистенцією трохи густіше сметани. Потім додаємо натертий шоколад, цедру і сік половини апельсина і перемішуємо. Виливаємо тісто в промазану маслом відповідну форму для випічки і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на сорок п'ять хвилин. Перевіряємо готовність стандартним способом – дерев'яною зубочисткою або сірником.
Готову страву дістаємо з духовки і залишаємо на п'ятнадцять хвилин для охолодження. Потім викладаємо шоколадно-апельсиновий кекс з форми на тарілку, повністю охолоджуємо і прикрашаємо цукровою пудрою і часточками залишилася половинки апельсина.