Додавати вишню у випічку – прекрасна ідея, оскільки кисло-солодкі червневі ягоди не тільки збагачують десерти своїм смаком, але і доповнюють ароматом. Вибирайте за смаком рецепт з тих, що представлені далі і приступайте до кондитерської практиці!
Рецепт шоколадного бісквітного пирога з вишнями і сирним кремом
Інгредієнти: Для бісквіта:
борошно - 220 г; тростинний цукор - 320 г; какао-порошок - 90 г; сода - 5 г; рослинне масло - 115 мл; ванільна паста - 5 мл; кефір - 240 мл; кава - 240 мл; яйця - 2 шт.; вишні - 500 р. Для крему:
вершковий сир - 200 г; жирні вершки - 160 мл; цукор - 30 г; лист желатину. Приготування Поки духовка розігрівається до 180 градусів, займіться приготуванням тіста. Процедура стандартна і включає в себе окреме з'єднання спершу всіх сухих інгредієнтів, а потім і всіх рідин. Після вливання рідин до сухої суміші, готове тісто збивається на мінімальних оборотах міксера рівно до тих пір, поки не пропадуть борошняні грудочки і не більше, інакше бісквіт вийде плоским і гумовим. Змішайте з тістом очищені від кісточок ягоди. Випікайте в формі 22 см приблизно півгодини.
Поки основа випікається і остигає, збиваємо жирні вершки і цукровий пісок до стійких піків, додати вершковий сир і з'єднуємо з листами желатину. Половиною крему змастіть прошарок між двома бісквітами, а другу половину викладіть поверх шоколадного пирога з вишнями. Не зайвим буде і декор зі свіжих ягід.
Можете повторити рецепт, приготувавши шоколадний пиріг з вишнею в мультиварці для цього використовуйте «Випічку» на 50 хвилин.
Шоколадний міні-пиріг з вишнею в мікрохвильовці
Інгредієнти: борошно - 45 г; какао - 25 г; шоколад - 2 кубика; цукор - 15 г; рослинна олія - 15 мл; молоко - 45 мл; сода - 1/4 ч. ложки; вишні - 3-4 ягоди. Приготування Збивши всі інгредієнти міксером, вилийте тісто в промаслений кухоль і поставте в мікрохвильову піч на максимальну потужність на 50 секунд.
Пісний шоколадний пиріг з вишнею
Інгредієнти: борошно - 180 г; какао-порошок - 35 г; сода - 5 г; цукор - 175 г; кава - 240 мл; рослинне масло - 110 мл; оцет - 30 мл; жменю вишень (без кісточки). Приготування Змішавши сухі інгредієнти окремо від рідких, з'єднайте їх разом, а в тісто, додайте жменю вишень. Вилийте тісто в промаслений 20-см форму і випікайте пиріг 40 хвилин. Декоруйте остигле ласощі цукровою пудрою.