Вернуться назад Распечатать

Пиріг з малиновим варенням

Пиріг з малиновим варенням
Заготовки з малини володіють прекрасним смаком і ароматом і завдяки своїм лікувальним властивостям заслужено дарують нам здоров'я і хороше самопочуття. А неймовірно смачний пиріг з малиновим варенням приготування якого не займе багато часу, чудово підійде для сімейного чаювання.
Як правильно і швидко зробити пиріг з малиновим варенням, ми розповімо сьогодні в наших рецептах нижче.

Рецепт пирога з малиновим варенням


Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 200 г;

  • розпушувач – 12 м;

  • вершкове масло – 200 г;

  • сіль – щіпка;

  • малинове варення – 250 мл;


  • Приготування
    М'яке вершкове масло розтираємо з цукром, вводимо збиті яйця, з'єднану з сіллю і розпушувачем просіяне борошно і замішуємо швидке тісто. Ділимо його на дві нерівні частини. Меншу половину відправляємо в морозилку, загорнувши харчовою плівкою. Більшу частину розподіляємо в промазаної маслом рознімної формі для випічки, не забуваючи сформувати бортики, і ставимо в холодильник на тридцять хвилин.
    Після закінчення часу дістаємо форму з застиглим тестом і викладаємо малинове варення. Тепер беремо менший шматок тіста з морозильної камери і тремо на тертці, розподіляючи її рівномірно поверх варення. Випікаємо до готовності в заздалегідь нагрітій до 200 градусів духовій шафі приблизно тридцять-сорок хвилин.
    Готового пирога з малиновим варенням даємо повністю охолонути, витягаємо з форми, ділимо на шматки і подаємо до столу.

    Тертий пиріг з малиновим варенням в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 великих склянки;

  • цукровий пісок – 1/2 великого склянки;

  • вершкове масло або маргарин – 200 г;

  • розпушувач – 12 м;

  • малинове варення для начинки.


  • Приготування
    У великій мисці змішати просіяне борошно з цукровим піском, додати натерте на тертці вершкове масло і вимішуємо до отримання великої крихти.
    Чашу мультиварки промазуємо щедро маргарином або маслом, викладаємо дві третини отриманого тертого тесту і гарненько розрівнюємо, сформувавши невеликі бортики. Зверху розподіляємо малинове варення і присипаємо
    Пиріг з малиновим варенням
    другою частиною тіста. Готуємо пиріг в режимі «Випічка» дев'яносто хвилин.
    Готового пирога даємо трохи охолонути при відкритій чашу мультиварки, витягуємо на блюдо, ділимо на шматки і подаємо до столу з чаєм або молоком.
    Аналогічним способом можна приготувати сирний пиріг і подати його з малиновим варенням. Для цього змішуємо 500 грам сиру, 100 грам цукру і три великих яйця і розподіляємо між двома шарами тіста, як ми розповідали в рецепті вище, замість варення. При подачі остиглий пиріг приправляємо малиновим варенням і насолоджуємося.