Вернуться назад Распечатать

Шоколадний пиріг з сирними кульками

Шоколадний пиріг з сирними кульками
Шоколадний пиріг з сирними кульками – дивовижне ласощі, яка порадує всіх ласунів. Саме через кульок, розріз випічки виходить незвичайно оригінальним і цікавим.

Рецепт шоколадного пирога з сирними кульками


Інгредієнти:
Для кульок:

  • стружка кокосова – 50 г;

  • сир – 250 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 50 г;

  • картопляний крохмаль – 50 р.


  • Для тіста:

  • яйце – 4 шт.;

  • крохмаль – 50 г;

  • шоколад – 50 г;

  • цукор – 60 г;

  • борошно – 50 р;

  • сухе какао – 60 г;

  • ванілін – 1 пакетик;

  • розпушувач – щіпка.


  • Приготування
    Отже, першим ділом нам необхідно зробити кульки. Для цього сир розтираємо через сито, вводимо яйця, цукор і все перемішуємо. За бажанням додаємо кокосову стружку і з отриманої маси ліпимо вологими руками невеличкі кульки. Викладаємо їх на тарілку і відправляємо в холодильник на деякий час.
    Тепер приступаємо до тесту. Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків висипаємо половину порції цукру і збиваємо міксером до білого. Білки спочатку охолоджуємо, а потім теж збиваємо, поступово всипаючи залишився цукровий пісок. Шоколад розплавляємо на водяній бані, охолодити і обережно виливаємо його до желточной масі. Тепер акуратно з'єднуємо обидві суміші і все перемішуємо до однорідного стану плавними круговими рухами. В окрему ємність просіваємо борошно, додаємо крохмаль, розпушувач, кидаємо за смаком ванілін і сухе какао. Перемішуємо все ложкою, пересипаємо в сито і просіваємо в яєчно-шоколадну суміш. Робимо це повільно, щоб не утворилися дрібні грудочки, і перемішуємо масу. В результаті у нас повинна вийти густуватий шоколадна суміш схожа за консистенцією на сільську сметану.
    Залишилося тепер тільки запекти наш пиріг в духовці. Для цього форму промазуємо маслом, виливаємо тісто і зверху викладаємо застиглі сирні заготовки, злегка вдавлюючи їх. Після цього відправляємо шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками запікатися в прогрітий духовку приблизно на 1 годину. Готовність ласощі перевіряємо зубочисткою, а потім розрізаємо його на порції і подаємо до столу.

    Шоколадний пиріг з сирними кульками в мультиварці


    Інгредієнти:
    Для кульок:

  • сир – 250 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • кокосова дрібна стружка – 50 г;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • цукор – 60 р.


  • Для глазурі:

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • молоко коров'яче – 4 ст. ложки;

  • масло вершкове – 50 г;

  • какао – 4 ч. ложки.


  • Для бісквіта:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 150 г;

  • масло рослинне – 50 мл;

  • цукор – 150 г;

  • какао – 30 г;

  • молоко – 75 мл;

  • розпушувач – 5 г;

  • сода – щіпка;

  • окріп – 70 мл


  • Приготування
    Сир гарненько розтираємо блендером до однорідності. Потім додаємо кокосову стружку, вводимо яйце, цукор і борошно. Ретельно все перемішуємо і з отриманої маси ліпимо руками кульки. Викладаємо їх на дошку і прибираємо на півгодини в холодильник. Цим часом готуємо тісто для бісквіта: яйце збиваємо з цукром, поступово всипаємо борошно, какао, соду і розпушувач. Далі вливаємо порціями молоко і перемішуємо до однорідної
    Шоколадний пиріг з сирними кульками
    консистенції. Акуратно вводимо окріп і знову розмішуємо.
    Дно чаші змащуємо соняшниковим маслом, викладаємо сирні кульки і заливаємо їх шоколадним тестом. Випікаємо пиріг в режимі «Випічка» приблизно 60 хвилин, а готовність перевіряємо зубочисткою. Після звукового сигналу, акуратно витягуємо його з допомогою кошики для варіння на пару і перевертаємо на блюдо сирними кульками вниз.
    Для глазурі розтоплюємо на слабенькому вогні масло, вливаємо молоко, всипаємо цукор і какао. Варимо суміш, помішуючи, 5 хвилин і відразу ж заливаємо нею наш пиріг.