Шоколадний пиріг з сирними кульками – дивовижне ласощі, яка порадує всіх ласунів. Саме через кульок, розріз випічки виходить незвичайно оригінальним і цікавим.
Рецепт шоколадного пирога з сирними кульками
Інгредієнти: Для кульок:
стружка кокосова – 50 г; сир – 250 г; яйце – 2 шт.; цукор – 50 г; картопляний крохмаль – 50 р. Для тіста:
яйце – 4 шт.; крохмаль – 50 г; шоколад – 50 г; цукор – 60 г; борошно – 50 р; сухе какао – 60 г; ванілін – 1 пакетик; розпушувач – щіпка. Приготування Отже, першим ділом нам необхідно зробити кульки. Для цього сир розтираємо через сито, вводимо яйця, цукор і все перемішуємо. За бажанням додаємо кокосову стружку і з отриманої маси ліпимо вологими руками невеличкі кульки. Викладаємо їх на тарілку і відправляємо в холодильник на деякий час.
Тепер приступаємо до тесту. Яйця розбиваємо і відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків висипаємо половину порції цукру і збиваємо міксером до білого. Білки спочатку охолоджуємо, а потім теж збиваємо, поступово всипаючи залишився цукровий пісок. Шоколад розплавляємо на водяній бані, охолодити і обережно виливаємо його до желточной масі. Тепер акуратно з'єднуємо обидві суміші і все перемішуємо до однорідного стану плавними круговими рухами. В окрему ємність просіваємо борошно, додаємо крохмаль, розпушувач, кидаємо за смаком ванілін і сухе какао. Перемішуємо все ложкою, пересипаємо в сито і просіваємо в яєчно-шоколадну суміш. Робимо це повільно, щоб не утворилися дрібні грудочки, і перемішуємо масу. В результаті у нас повинна вийти густуватий шоколадна суміш схожа за консистенцією на сільську сметану.
Залишилося тепер тільки запекти наш пиріг в духовці. Для цього форму промазуємо маслом, виливаємо тісто і зверху викладаємо застиглі сирні заготовки, злегка вдавлюючи їх. Після цього відправляємо шоколадний пиріг з сирно-кокосовими кульками запікатися в прогрітий духовку приблизно на 1 годину. Готовність ласощі перевіряємо зубочисткою, а потім розрізаємо його на порції і подаємо до столу.
Шоколадний пиріг з сирними кульками в мультиварці
Інгредієнти: Для кульок:
сир – 250 г; яйце – 1 шт.; кокосова дрібна стружка – 50 г; борошно – 2 ст. ложки; цукор – 60 р. Для глазурі:
цукор – 3 ст. ложки; молоко коров'яче – 4 ст. ложки; масло вершкове – 50 г; какао – 4 ч. ложки. Для бісквіта:
яйце – 1 шт.; борошно – 150 г; масло рослинне – 50 мл; цукор – 150 г; какао – 30 г; молоко – 75 мл; розпушувач – 5 г; сода – щіпка; окріп – 70 мл Приготування Сир гарненько розтираємо блендером до однорідності. Потім додаємо кокосову стружку, вводимо яйце, цукор і борошно. Ретельно все перемішуємо і з отриманої маси ліпимо руками кульки. Викладаємо їх на дошку і прибираємо на півгодини в холодильник. Цим часом готуємо тісто для бісквіта: яйце збиваємо з цукром, поступово всипаємо борошно, какао, соду і розпушувач. Далі вливаємо порціями молоко і перемішуємо до однорідної
консистенції. Акуратно вводимо окріп і знову розмішуємо.
Дно чаші змащуємо соняшниковим маслом, викладаємо сирні кульки і заливаємо їх шоколадним тестом. Випікаємо пиріг в режимі «Випічка» приблизно 60 хвилин, а готовність перевіряємо зубочисткою. Після звукового сигналу, акуратно витягуємо його з допомогою кошики для варіння на пару і перевертаємо на блюдо сирними кульками вниз.
Для глазурі розтоплюємо на слабенькому вогні масло, вливаємо молоко, всипаємо цукор і какао. Варимо суміш, помішуючи, 5 хвилин і відразу ж заливаємо нею наш пиріг.