Рецепт рогаликів з варенням знайомий нам з дитинства. Поринути в ностальгію допоможуть забуті рецепти цього ласощі, які ми зібрали для вас в цій статті.
Рецепт рогаликів з варенням
Інгредієнти: молоко - 350 мл; вершкове масло - 110 г; борошно 550 г; сухі інстантні дріжджі - 3 ч. ложки; цукор - 6-7 ст. ложок; яйце - 1 шт.+1 жовток; сіль - щіпка; малинове варення; цукрова пудра. Приготування Перед тим, як приготувати рогалики з варенням, ставимо каструльку з молоком (відбираємо 5 столових ложок для активізації дріжджів) на плиту і кладемо в неї масло. Чекаємо, поки масло розтане, після чого знімаємо молоко з вогню і залишаємо охолонути до теплого.
Відібране молоко також підігріваємо до кімнатної температури, додаємо в нього чайну ложку цукру і розчиняємо дріжджі.
Борошно просіваємо в глибоку миску і робимо в центрі борошняний гірки "колодязь". В "колодязь" виливаємо тепле молоко з маслом і молоко з дріжджами, також вбиваємо яйце і додаємо цукор.
Перемішуємо все з допомогою виделки, а як тільки тісто стане досить пружним, починаємо вимішувати його руками. Накриваємо тісто вологим рушником і залишаємо в теплі на 40 хвилин, після чого ділимо його на 3 рівні частини, кожну з яких розгортаємо в тонкий пласт. Ділимо пласт на 8 рівних трикутників на широкий край кожного з яких кладемо по чайній ложці малинового, або будь-якого іншого, варення. Звертаємо рогалики і викладаємо їх на деко. Кожен рогалик з малиновим варенням змащуємо жовтком і ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Посипаємо рогалики цукровою пудрою перед подачею.
Пісочні печиво-рогалики з варенням
Інгредієнти: борошно - 2 1/2 ст.; маргарин - 200 г; сметана - 200 г; сода - на кінчику ножа; цукор - 1/2 ст.; варення; яйце - 1 шт. Приготування Спершу просіваємо борошно в глибоку миску і перетираємо її з м'яким маргарином. В отриману масу додаємо змішану з содою
сметану і цукор. Замішуємо м'яке і липке тісто, після чого накриваємо його плівкою і залишаємо на 1 годину в холодильнику. Остигле тісто ділимо на 4 частини, кожну з яких розкачуємо до товщини в міліметр. Ділимо отриманий пласт на 8 частин, на широкий край кожного з яких кладемо по чайній ложці варення. Звертаємо кожен шматочок тіста в рогалик.
Перед тим, як спекти рогалики з варенням їх необхідно змастити збитим яйцем, щоб вони вийшли більш рум'яними в готовому вигляді. Змащені рогалики ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.