Сирні рулетики – прекрасна випічка, яка порадує всіх ваших рідних, незалежно від їх віку. Вони виходять досить м'якими, поживними і дуже смачненькими!
Рецепт сирних рулетиків
Інгредієнти: сир 7% - 200 г; яйце – 1 шт.; борошно – 250 г; масло вершкове – 50 г; цукор – 100 г; розпушувач для тіста – 3 г; ванільний цукор – 35 р. Приготування Сир розтираємо з яйцем, підсипаємо цукор і кладемо розм'якшене вершкове масло. Після цього поступово всипаємо борошно, розпушувач і замішуємо пишне тісто. Далі розділяємо його на 5 частин, кожну розкачуємо тоненький пласт, обсипаємо цукровим піском і розрізаємо на 8 смужок. Кожен сегментик звертаємо в трубочку, викладаємо на змащене маслом деко і випікаємо на середньому вогні хвилин 20. По закінченні часу, смачні і м'які рулетики з сирного тіста готові!
Сирні рулетики з фаршем Інгредієнти: Для тіста:
цукор – 1 ч. ложка; сир – 200 г; яйце – 2 шт.; борошно – 1 ст.; сода – 1 ч. ложка. Для начинки:
фарш м'ясний – 200 г; цибулина – 1 шт.; картопля – 1 шт.; морква – 1 шт.; сіль; олія рослинна. Приготування Сир розминаємо з яйцями, всипаємо цукор і сіль. Гасимо оцтом Соду і виливаємо в яєчну суміш. Додаємо борошно, замішуємо тісто і переходимо до приготування начинки. Овочі чистимо, нарізаємо цибульку кубиками, а моркву і картоплю натираємо на тертці. М'ясний фарш солимо і перчимо за смаком. Тепер беремо сирне тісто розкачуємо його в коло і викладаємо спочатку подрібнену цибулю, потім фарш, натертий картоплю і моркву. Далі акуратно скручуємо тісто в трубочку і гострим ножем розрізаємо на шматочки. Обсмажуємо їх у розігрітому рослинному масло на сковороді і подаємо сирні рулетики з начинкою до столу замість хліба до борщу.
Сирні рулетики з листкового тіста
Інгредієнти: листкове бездріжджове тісто – 1 упаковка; сир – 500 г; родзинки – 1 ст.; яйце – 2 шт.; цукор – 05 склянки; ванілін; лимонна цедра; яєчні жовтки – 2 шт. Приготування Родзинки заливаємо окропом і залишаємо хвилин на 10 пропарити. Сир розминаємо виделкою, всипаємо цукор, розбиваємо яйця і перемішуємо. Потім додаємо ванілін, терту лимонну цедру, родзинки і перемішати. Тісто розгортаємо в тонкий пласт, розмазуємо рівним шаром начинку і скачуємо рулет. Далі розрізаємо ножем на однакові шматочки, викладаємо на деко, промазуємо жовтком і випікаємо в духовці до золотистого кольору.
Сирні рулетики з яблуками і корицею
Інгредієнти: Для тіста:
цукор – 2 ст. ложки; борошно – 250 г; яйце – 1 шт.; сир м'який – 125 г; масло рослинне – 4 ст. ложки; молоко – 2 ст. ложки; розпушувач – 1 ч. ложка. Для начинки:
яблука – 3 шт.; родзинки – 2 ст. ложки; масло вершкове – 20 г; коньяк – 1 ст. ложка; мед рідкий – 1 ч. ложка; ванілін; цукор – 2 ст. ложки; кориця; очищений мелений мигдаль – 2 ст. ложки. Приготування Сир змішаємо з рослинним маслом, всипаємо цукор і додаємо жовток. Потім борошно з'єднуємо з сіллю і розпушувачем, просіваємо і додаємо до сирної маси, замішуючи тісто. Далі формуємо з нього 2 однакових колобка і прибираємо їх в холодильник приблизно на 1 годину. Родзинки заливаємо ромом і відставляємо в сторону. Яблука очистимо, шаткуємо, кладемо в каструльку, додаємо масло, цукор, ванілін, підливаємо трохи води і тушкуємо до готовності. Потім кладемо мед, корицю, горіхи і родзинки. Все перемішуємо і охолодити начинку. Тісто розгортаємо в прямокутник, розрізаємо на 6 однакових частин, кладемо яблучну начинку і звертаємо в трубочку. Викладаємо сирні рулетики з корицею на деко і випікаємо 25 хвилин.