А чи знаєте ви, що навіть у піст можна смачно і ситно харчуватися? Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати пісне печиво, яке чудово підійде до гарячого чаю і не залишить нікого байдужим.
Рецепт пісного печива вівсяного
Інгредієнти: вівсяні пластівці – 175 г; масло рослинне – 50 мл; гарбуз – 100 г; борошно – 100 г; цукор – 80 г; гарбузове насіння – 70 г; вода – 4 ст. ложки; оцет столовий – 1 ч. ложка; сода – 1 ч. ложка; імбир сухий – щіпка; кориця – щіпка; молота гвоздика – 1 г; горіх мускатний – за смаком. Приготування Масло виливаємо в миску, додаємо цукор, гарненько розтираємо і відставляємо на час в сторону. Далі з'єднуємо окремо всі сухі інгредієнти: вівсяні пластівці, борошно і спеції. Кладемо в тісто соду, гасимо її невеликою кількістю оцту. Після цього обробляємо гарбуз: проварюємо пару хвилин, до м'якого стану, а потім нарізаємо кубиками. У суху суміш викладаємо масло з цукром, додаємо гарбуз і кидаємо насіння, вимішуємо ложкою. В результаті у вас повинна вийти липковатая однорідна маса. Духовку заздалегідь запалюємо і виставляємо на 200°С. Деко покриваємо пергаментним папером і, змочуючи ручки у воді, формуємо невеликі колобочкі. Перекладаємо їх на деко, відправляємо в духовку і засікаємо 25 хвилин. Після довгого очікування, акуратно виймаємо свіжі та корисні пісні вівсяні печива і подаємо до столу.
Рецепт пісного печиво на розсолі
Інгредієнти: масло рослинне – 150 мл; цукор – 8 ст. ложок; розпушувач – щіпка; огірковий розсіл – 150 мл; борошно – 200 р. Приготування З'єднуємо розсіл з рослинним маслом і всипаємо цукор. Далі кладемо розпушувач, борошно і замішуємо м'яке тісто. Розкачуємо його на обробній дошці в пласт, товщиною приблизно 3 міліметри і формочкою вирізаємо печиво. Викладаємо заготовки на деко і випікаємо при 180 градусах до золотистого кольору. Ось і все, смачне пісне печиво готово!
Рецепт пісного печива «Хвилинка»
Інгредієнти: вода – 1 ст.; борошно – 3 ст.; олія – 05 склянки; сіль – щіпка; цукор – 1 ст.; сода – щіпка. Приготування Отже, борошно просіваємо в миску, виливаємо рослинне масло і кидаємо трохи соди, погашеної оцтом. Далі підсипаємо цукор і сіль, вливаємо воду і замішуємо м'яке однорідне тісто. Викладаємо його на робочу поверхню, присипану борошном, і розгортаємо в тоненький пласт. Тепер вирізаємо з нього будь-які фігурки, кладемо їх на деко і ставимо в розігріту духовку. Приблизно через 15 хвилин пісне печиво на швидку руку буде готово. Подаємо страву до столу прямо в теплому вигляді і присипаємо зверху цукровою пудрою.
Пісне пісочне печиво
Інгредієнти: борошно – 200 г; горіхи волоські – 100 г; крохмаль – 70 г; розпушувач – щіпка; цукор – 100 г; ванілін – 1 пакетик; вода – 100 мл; масло рослинне – 75 мл; мелена кориця – 2 ч. ложки. Приготування Для приготування смачного домашнього пісного печива змішуємо просіяне борошно з крохмалем і кидаємо
розпушувач. Потім кладемо цукор, сіль, ванільний цукор, вливаємо воду і масло. Після цього акуратно замішуємо м'яке пластичне тісто і відставляємо його бік. Горіхи подрібнюємо за допомогою блендера і змішуємо з меленою корицею. Далі розкачуємо тісто в прямокутник розміром 25х40 сантиметрів, посипаємо зверху горіхами і акуратно скручуємо його по довгій стороні в тугий рулет. Тепер беремо гострий ніж і розрізаємо його на скибочки товщиною приблизно 2 сантиметри. Викладаємо печиво на деко, застелений папером для випічки, і ставимо в попередньо розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, вибравши температуру 180°С. Готове ласощі подаємо до свіжозвареної чаю.