Шанувальники сирних десертів неодмінно зрадіють нижченаведеним рецептом – ніжне і розсипчасте сирне печиво «Поцілунки» стане ідеальним ласощами до чашці вечірнього чаю або ранкової кави. Готується таке печиво не складніше звичайного пісочного, а смак і колір має куди більш цікавий.
Сирне печиво «Поцілунки» – рецепт
Печиво по цьому рецепту сир містить в складі самого тесту, а тому виходить важким і вологим, схожим на сирний сочник.
Інгредієнти: вершкове масло - 226 г; сир - 240 г; цедра 1 лимона; борошно - 340 г; розпушувач - 4 г; цукровий пісок - 50 р. Приготування Розігрів духової шафи до чергових 180°С, накрийте деко пергаментом і приступайте до роботи над тестом.
Якщо сир занадто зернистий, то протріть його через сито перед тим, як з'єднувати з цедрою і маслом. Поклавши в чашу міксера масло, сир і цедру, збийте їх хвилин 5 на максимальній швидкості, щоб отримати однорідний сирний крем. Далі просійте борошно з розпушувачем, і підсипте сухі інгредієнти до кремоподібної основі. Замісити гладке тісто, додаючи борошно по столовій ложці, якщо воно раніше прилипає до рук. Розкачайте тісто на аркуші пергаменту до товщини в півсантиметра і наріжте спеціальної вирубкою або простим склянкою.
Цукор висипте на тарілку і обваляйте в ньому печиво з усіх боків. Складіть печиво двічі навпіл і розмістіть на деку. «Поцілунки» будуть запікатися 32-35 хвилин.
Печиво «Поцілунки» з листкового тіста
Інгредієнти: упаковка листкового тіста; сир - 130 г; молочний шоколад (краплі) - 50 р; цукровий пісок; яєчний жовток. Приготування Розморозьте і розкачати листкове тісто до товщини в півсантиметра. Наріжте пласт тіста на кружечки і в центрі кожного розподіліть трохи попередньо протертого через сито сиру, сполученого з крихтою або краплями молочного шоколаду. Поверніть кружечок тіста двічі навпіл, а потім змастіть збитим жовтком і посипте цукром. Випікайте тісто виходячи з вказівок інструкції на упаковці, але, як правило, 23-25 хвилин при 185 градусах вистачає для того, щоб печиво «Поцілунки» рівномірно пропеклося.
Рецепт печива «Поцілунки» з сиром
Інгредієнти: борошно - 320 г; вершкове масло - 210 г; сир або сирний сир - 240 г; малинове або інше ягідне варення; цукрова пудра - 160 г; молоко; ванільний екстракт. Приготування У чашу блендера кладемо холодне вершкове масло і борошно. Перемелюємо все до утворення крихти, а потім висипаємо все на стіл і замішуємо тісто. Перед розкочуванням залиште тісто в холодильнику на півгодини, а потім розкачайте до полусантиметра в товщину і наріжте кружечками. Кожен з кружечків змастіть ягідним варенням, викладіть трохи протертого через сито сиру і складіть печеньки двічі навпіл. «Поцілунки» розкладіть на листі і запікайте 15-17 хвилин при 210°С.
Поки печиво в духовці, у нас є час зайнятися глазур'ю. Для простої цукровій глазурі досить з'єднати цукрову пудру з ванільним екстрактом і 3-4 столовими ложками молока. Полийте глазур'ю готове печиво і дайте охолонути до кімнатної температури перед вживанням.
Рецепт печива «Поцілунки» з корицею
Інгредієнти: вершкове масло - 245 г; сир - 125 г; крем-сир - 90 г; розпушувач - 8 г; кориця - 5 г; цукровий пісок - 60 г+для обсипання. Приготування Перед тим, як приготувати печиво «Поцілунки» не забудьте довести вершкове масло до кімнатної температури, після чого збити його з цукром і корицею. Окремо змішайте борошно і розпушувач, а крем-сир збийте з протертим через сито сиром до кремоподібної консистенції. Тепер залишається лише з'єднати разом всі три суміші, щоб вийшло щільне і не липке тісто. Розкачайте тісто в пласт товщиною в півсантиметра, наріжте на індивідуальні печеньки і обваляйте кожну з них в цукрі. Складіть «Поцілунки» двічі навпіл, додайте на деку і відправте в духовку на півгодини при 180°С.