Сочники з сиром – улюблений десерт до чаю, знайомий нам ще з дитинства. Вони являють собою згорнуту коржик навпіл, з якої визирає сирна начинка . Давайте розглянемо з вами рецепти приготування сочников з сиром.
Простий рецепт сочников з сиром
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 100 г; борошно вищого сорту – 25 ст.; яйце – 1 шт.; ванілін; цукор – 05 склянки; сода харчова – щіпка. Для начинки:
сир сільський – 300 г; цукор – 3 ст. ложки; ванілін; борошно – 1 ст. ложка; манка – 1 ст. ложка; сметана 20 % – 2 ст. ложки; яйце – 1 шт. Приготування Як приготувати сочники з сиром? М'яке вершкове масло викладаємо в глибоку каструлю, всипаємо цукор і гарненько розтираємо виделкою. Після цього додаємо яйце, додаємо дрібку солі і соди. Вводимо поступово борошно і вимішуємо м'яке тісто. Кладемо його на харчову плівку, загортаємо і прибираємо на півгодини в холодильник. Сир перекручуємо через м'ясорубку, додаємо цукор, борошно, манку, вводимо яєчний білок і кладемо сметану. Охолоджене тісто розгортаємо в тоненький пласт, вирізаємо склянкою кружечки, кладемо на одну половину трохи начинки і складаємо тісто навпіл. Викладаємо печиво сочники з сиром на деко змащений маслом і промазуємо збитим жовтком. Випікаємо ласощі 15 хвилин при 180°С.
Рецепт сочников з сиром та вишнями
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове – 100 г; яйце – 2 шт.; сметана – 50 мл; борошно – 5 ст.; розпушувач – 1 ч. ложка; кардамон мелений – за смаком; ванілін. Для начинки:
заморожена вишня – 1 ст.; сир – 400 г; цукор – 1 ст. ложка; яйце – 2 шт. Приготування Для приготування сочников з сиром спочатку борошно просіваємо, а потім підмішуємо до неї трохи розпушувача. Далі розм'якшуємо масло і збиваємо його з яйцями. Кидаємо трохи, кладемо сметану, трохи кардамону і підсипаємо борошно, замішуючи тісто. Після цього кладемо його в пакет і прибираємо в прохолодне місце. Для приготування начинки відокремлюємо білок від жовтка і розморожуємо ягоди. Далі беремо ємність, кладемо в неї сир, висипаємо цукор, ванілін і жовтки. Все акуратно перемішуємо і викладаємо вишні. Потім збиваємо міксером білки, додаємо трохи цукру і всі ці інгредієнти відправляємо в суміш з сиром. Охолоджене тісто розрізаємо на невеликі шматочки, формуємо невеликі коржі, кладемо домашні сочники з сиром на деко і змащуємо їх зверху яйцем. Випікаємо булочки хвилин 15 до підрум'янення.
Сочники з сиром на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
яйце – 1 шт.; цукор – 05 склянки; кефір – 1 склянка; масло вершкове; сода; борошно – 3 ст. Для начинки:
яйце – 1 шт.; цукор – 2 ст. ложки; борошно – 1 ст. ложка; яблуко червоне – 1 шт. Приготування Беремо ємність, розбиваємо в неї яйце, додаємо цукор і соду. Потім збиваємо все міксером, вливаємо кефір, кидаємо сіль і кладемо розм'якшене вершкове масло. Далі поступово підмішуємо борошно,
вимішуємо тісто і прибираємо його на деякий час в холодне місце. А цим часом переходимо до приготування начинки: беремо сир і добре розминаємо його вилочкою, поступово всипаючи цукор, і кладемо дрібно порізані яблучка. Білок збиваємо міксером, всипаємо борошно і гарненько перемішуємо всі інгредієнти. Тепер дістаємо охолоджене тісто, розгортаємо його, за допомогою склянки робимо кружечки, кожен кладемо начинку і робимо заготовці форму пиріжка. Беремо деко, змащуємо її маслом, викладаємо сочники і відправляємо в попередньо розігріту духовку. Випікаємо печиво до появи рум'яної скоринки і подаємо готові пісочний сочники з сиром до свіжозвареної чаю.