Сир – продукт корисний і смачний. Але, на жаль, чомусь не всі його люблять. Часто мами стикаються з проблемою, не знаючи як умовити дитину з'їсти сир. Але, на щастя, є маса рецептів страв з використанням цього продукту, які навіть самі вибагливі «нехочухи» їдять з задоволенням. Одним з них ми з вами зараз і поділимося і розповімо, як приготувати сочники з сиром.
Як робити сочники з сиром?
Інгредієнти: Для тіста:
цукор – 200 г; масло вершкове – 50 г; сметана – 1 склянка; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; курячі яйця – 2 шт.; борошно – 800 р. Для начинки:
сир – 400 р; яйця – 2 шт.; цукор – 30 г; сметана – 30 г; манка – 30 р. Приготування Для приготування тіста на сочники з сиром вершкове масло дістаємо попередньо з холодильника, так як нам воно треба в розм'якшеному вигляді. Перетираємо його з цукром і яйцями. Сметану змішати з розпушувачем. Додаємо її в яєчну суміш і добре перемішуємо. Потихеньку підсипаємо борошно (всього має піти у тісто близько 600 р). Далі стіл припыляем борошном. Скачуємо з тіста джгут, поперек ділимо його на шматочки по 2 см кожен. Далі розгортаємо їх в коржик, діаметр якої близько 8 див. Готуємо начинку – сир розтираємо з цукром. Акуратно розбиваємо яйця, відокремлюючи жовтки від білків. Білки ставимо в холодильник, а жовтки кладемо в сир, додаємо манку, додаємо сметану і перемішуємо. Білки дістаємо з холодильника, добре збиваємо їх до стану піни і додаємо в сирну начинку, перемішуючи знизу вгору.
На край кожного розкатаного шматочка тіста кладемо приблизно по 25 г начинки, зверху прикриваємо її другою половиною тіста. Краю скріплювати не потрібно. Викладаємо сочники з сиром на деко, промазанный маслом, змащуємо зверху яйцем і при 190°С готуємо їх близько чверті години.
Сочники з сиром – простий рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин для домашньої випічки – 250 г; яйця курячі – 2 шт.; цукор – 3/4 склянки; сода – 05 ч. ложки; борошно – 4 склянки. Для сирної начинки:
сир 9%-ної жирності – 200 г; родзинки – 40 г; сметана – 40 г; цукор – за смаком. Приготування Розм'якшений маргарин розтираємо з цукром і сирими курячими яйцями, додаємо соду, гашену оцтом, просіяне борошно і замішуємо тісто. Розкачуємо його в пласт товщиною близько 8 мм. Чашкою вирізаємо кружечки, на які ложечкою викладаємо трохи начинки. Накриваємо її іншим тестом, а краї акуратно притискаємо. Викладаємо сочники на змащений маслом або маргарином деко і випікаємо до зарум'янювання. Зазвичай при 180°С для цього буде достатньо 20 хвилин.
Смачні сочники з сиром – рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно – 2 склянки; розтоплений маргарин – 30 мл; яйця – 1 шт.; цукор – 3 ст. ложки; сметана – 8 ст. ложок; розпушувач – 1 ч. ложка; сіль – щіпка. Для начинки:
яйця – 1 шт.; цукор – 4 ст. ложки; сир 5%-ной жирності – 300 г; манка – 2 ст. ложки; вишня без кісточок – 200 р. Приготування У борошно додаємо яйце, вливаємо розтоплений маргарин, сметану, додаємо розпушувач, цукор і сіль. Вимішуємо тісто і
хвилин на 30 залишаємо його відпочити. Тим часом готуємо начинку: сир перетираємо з цукром, додаємо манку, яйце і перемішуємо. Тепер розкачуємо тісто, формою діаметром близько 10 см вирізаємо кружечки. На отримані заготовки кладемо близько 15 столових ложок начинки і в центр покласти вишню без кісточок. Тісто складаємо навпіл, краю защипывать не потрібно. Верх за бажанням можна промазати збитим яйцем. При 200°С випікаємо сочники з сиром близько 25 хвилин. Готові сочники з сиром знімаємо з дека, даємо їм охолонути, а потім кличемо всіх до столу.
Як бачите, в приготуванні сочников з сиром немає нічого складного. Вибирайте швидше сподобався рецепт і бігом готувати!