Печиво з вівсяних пластівців хоч і вважається одним з найбільш корисних ласощів, але ніхто не забороняє доповнити його жменею шоколадної крихти, а може бути бананами або горіхами. Цим ми і займемося в рецептах далі.
Вівсяне печиво з шматочками шоколаду – рецепт
Інгредієнти: вівсяне борошно - 135 г; вівсяні пластівці - 65 г; сода, порошок кориці - по 1 ч. ложці; велике яйце - 1 шт.; цукор - 85 м; рослинна олія - 125 мл; шоколадна крихта - 60 р. Приготування Поки духова шафа розігрівається до чергових 180 градусів, ми займемося приготуванням елементарно простий вівсяної основи. Для неї за допомогою блендера збийте разом вівсяну муку з половиною вівсяних пластівців. Суміш з'єднайте з залишилася вівсянкою, содою і шоколадною крихтою.
Окремо підготуйте рідку суміш з цукру з маслом і яйцем. Влийте рідини до сухих інгредієнтів і приготуйте тісто. Поставте тісто охолоджуватися на півгодини або поки з нього не можна буде зліпити кульки. Після, розділіть вівсяну суміш на 15 порцій і кожну викладіть на пергамент. 10 хвилин в духовці і вівсяне печиво з шоколадом буде готове до дегустації.
Вівсяне печиво з білим шоколадом – рецепт
Інгредієнти: рослинне масло - 230 мл; цукровий пісок - 185 г; яйця - 3 шт.; борошно пшеничне - 160 г; борошно вівсяна - 65 г; крохмаль - 35 г; сода - 1 1/2 ч. ложки; вівсяні пластівці - 85; шоколадна крихта - 120 г; кокосова стружка - 40. Приготування З допомогою міксера приготуйте гладку однорідну суміш з рослинної олії, цукру та курячих яєць. Окремо змішайте всі види борошна з вівсяними пластівцями, кокосовою стружкою і шоколадною крихтою. До сухих інгредієнтів додайте трохи соди, щоб готові печиво злегка піднялися в духовці. Влийте рідини до сухих складових і замісіть тісто. Тісто остудіть не менше півгодини, а потім розділіть на 48 рівних порції і скрутіть їх. Випікайте печиво при 180 градусах 11-13 хвилин або до легкого зарум'янювання країв.
Вівсяне печиво з бананом, шоколадом і горіхами
Інгредієнти: борошно - 180 г; вівсяні пластівці - 70 г; розпушувач - 5 г; вершкове масло - 85 м; цукор - 170 г; яйце - 1 шт.; жменю ядер волоського горіха; банан - 130 г; шоколадна крихта - 1 1/2 ст. Приготування Поєднавши масло з яйцем, пюрированным бананом і цукром, влийте рідкі інгредієнти в мікс борошна, розпушувача і вівсяних пластівців. В отримане тісто додайте шматочки шоколаду і горіхи. Випікайте печиво 12-13 хвилин при 180 градусах.