Пудинг вважається справжнім англійським десертом. Як правило, пудинг подається до різдвяного столу, навіть існує спеціальний рецепт цього десерту, який готується саме на Різдво. Якщо ж ви просто хочете порадувати себе і своїх близьких смачним ласощами, то вам підійде звичайний шоколадний пудинг.
Як приготувати шоколадний пудинг?
Інгредієнти: чорний шоколад - 200 г; вершки 30% - 80 мл; вершкове масло - 120 г; молоко - 50 мл; цукор - 100 г; борошно - 75 г; яйця - 4 шт. Приготування Спочатку візьміть силіконові форми, змастіть їх маслом і приберіть в холодильник. Розтопіть вершкове масло і шоколад на водяній бані. В окремій ємності змішайте вершки з молоком і доведіть суміш до кипіння. Яйця збийте з цукром, всипте борошно і ще раз все добре збийте. Молочної суміші дайте трохи охолонути і потім влийте її в яєчну. Добре перемішайте і повільно влийте розтоплений шоколад з вершковим маслом. Повторно перемішайте ваш пудинг і розлийте в приготовлені форми. Потім поставте пудинг в морозильник. Коли він застигне, дістаньте його з морозильної камери і відправте в духовку з температурою 200 градусів на 15 хвилин. Правильно приготовлений пудинг повинен бути запекшимся зовні і рідким всередині.
Шоколадно-ванільний пудинг
Інгредієнти: борошно - 3 ст. ложки; какао - 3 ст. ложки; цукор - 1/2 склянки ванілін - 2 ч. ложки; молоко - 2 ст.; вершкове масло - 100 г; ванільне масло - 1 ст. ложка. Приготування У невеликій каструлі змішайте борошно з цукром і потім додайте молоко. Добре все змішайте і поставте на середній вогонь. Коли суміш загусне, додайте розтоплене вершкове масло, після чого розділіть молочну суміш на дві рівні частини. Одну частину змішайте з какао, а другу з ваніліном. Підігрійте окремо обидві порції суміші до сильного загущення. Викладіть ваш пудинг в креманки шарами. При бажанні можете посипати десерт подрібненими горіхами. Дайте йому трохи охолонути в холодильнику і подавайте до столу.
Шоколадний пудинг з полуницею - рецепт
Цей смачний шоколадний пудинг з манки, буде чудовим доповненням до вечірнього чаю.
Інгредієнти: темний шоколад - 200 г; манна крупа - 50 г; цукор - 100 г; молоко - 600 мл; ром - 4 ст. ложки; маскарпоне - 220 г; полуниця - 300 г; кориця - 1 ч. ложка; мигдаль - 50 р. Приготування Молоко закип'ятіть, потім повільно влийте в ємність з манною крупою. Додайте цукор, перемішайте і на повільному вогні варіть до загустіння приблизно 20 хвилин. Чорний шоколад подрібніть і додайте манну кашу. Не знімаючи з вогню, помішуйте кашу, поки весь шоколад не розчиниться. Зніміть суміш з вогню, додайте ром, корицю і добре перемішайте. Частина сиру так само додайте в кашу і збийте міксером до однорідності, потім розкладіть в невеликі охолоджені формочки і приберіть в морозильник.
Мигдаль обсмажте на сковороді, очистіть від шкірки і поріжте. Полуницю порізати на часточки, а решту сиру збийте. Замерзлий пудинг викладіть з формочок, прикрасити полуницею, сиром і подрібненим мигдалем.
Шоколадний Пудинг в мікрохвильовці
Багато господинь задаються питанням, як зробити шоколадний пудинг в мікрохвильовій печі. Ми розповімо про швидкий і легкий спосіб приготувати смачний десерт.
Інгредієнти: какао - 3 ст. ложки; маргарин - 180 г; цукор - 5 ст. ложок; молоко - 2 ст. ложки; яйця - 2 шт.; борошно - 6 ст. ложок; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування Маргарин розтопіть при кімнатній температурі. Цукор перемішайте з какао, додайте маргарин і добре розітріть. Окремо збийте молоко з яйцями і влийте в маргарин. Потім змішайте борошно з розпушувачем і так само всипте в суміш. Все ретельно перемішайте до однорідності. Викладіть кремоподібна тісто у форму для мікрохвильової печі і готуйте на максимальній потужності близько 6 хвилин. Дайте пудингу постояти хвилин 5 а потім подавайте до столу.