Кожен раз, проходячи в магазині між рядів з молочними продуктами, багато хто з вас зупиняють свій погляд на такому смачнючий ласощі, як глазуровані сирки. Від покупки цього продукту зупиняє тільки одне - наявність великої кількості хімії і незрозумілих складових. А так хочеться простого десерту, але в теж час не хочеться завдавати шкоди свого здоров'я. З такої ситуації є вихід - приготувати глазуровані сирки в домашніх умовах.
Сирні глазуровані сирки - рецепт
Інгредієнти: сир (сухий) 450 г; вершки 30% - 30 мл; вершкове масло - 25 г; шоколад - 100 г; цукрова пудра - 120 р. Приготування Масло розімніть до кімнатної температури і змішайте з пудрою, вершками та сиром. Добре збийте сирну масу до отримання однорідності. Сир ні в якому разі не повинен бути рідким. З маси зліпити кульки або брусочки і поставте на 15 хвилин у морозилку. У велику миску або тарілку розламайте шоколад, додайте трохи вершків і розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Дайте глазурі трохи охолонути. По черзі вмочайте ваші сирки в шоколад, добре обливаючи з усіх боків. Потім викладіть на папір і дайте глазурі застигнути.
Як зробити глазуровані сирки з родзинками?
При наявності фантазії і невеликого уміння ваші домашні глазуровані сирки можуть вийти в сто разів смачніше і краще ніж у будь-якого великого виробника цього продукту.
Інгредієнти: сир - 500 г; родзинки - 1/3 ст.; кисле молоко - 100 мл; вершки 30% - 250 мл; сік лимона - 1/2 с. ложки; коньяк - 25 мл; сметана - 100 г; шоколад - 250 г; коричневий цукор - 120 г; ванілін. Приготування Сир добре розмішайте з кислим молоком і ваніллю, потім приберіть в холодильник.
Ізюм промийте і залийте коньяком з лимонним соком. Поки сир настоюється, збийте сметану з вершками і цукром. У сир додайте сметанний крем і родзинки. Добре все перемішайте. У силіконові квадратні форми викладіть сирну масу і залиште на 9-10 годин в морозильнику. Коли сирки замерзнуть, надіньте їх на шпажки, і по черзі вмочайте в розтоплений на водяній бані шоколад. Глазуровані сирки приберіть ще на годину в холодильник.
При бажанні ви можете додати в сирну масу горіхи, ягоди і будь-які інші фрукти. Все залежить тільки від ваших смакових уподобань. Так само ви можете комбінувати ванільний і шоколадні сирки, поєднуючи їх.