Вернуться назад Распечатать

Як приготувати смузі?

Як приготувати смузі?
Це дивна назва вже давно прижилася в багатьох країнах світу. Смузі - це свого роду овочевий або фруктовий сік, приготовлений в блендері з м'якоттю. Від простих соків його відрізняє не тільки консистенція, але і те, що його можна розглядати як окрему страву, і навіть тримати дієту, харчуючись тільки смузі. В цьому напої міститься багато корисних речовин, а головне він легко і швидко засвоюється організмом не залишаючи тяжкості на шлунку. Особливо гарні для дієт і харчування овочеві смузі.

Смузі з гарбуза



Інгредієнти:

  • гарбуз - 600 г;

  • лимон - 2 шт.;

  • грейпфрут - 1 шт.;

  • кориця - 05 ч. ложки;

  • мед (рідкий) - 1 ч. ложка.



  • Приготування
    Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, відваріть в воді приблизно 10 хвилин і наріжте кубиками. З лимонів і вичавіть сік грейпфрута. У блендер викладіть гарбуз і корицю, добре подрібніть, потім додайте сік грейпфрута і лимона, мед і знову збийте до стану однорідної маси. При вживанні можете покласти кілька кубиків льоду в склянку.

    Смузі з овочів



    Інгредієнти:

  • помідор - 1 шт.;

  • огірок - 1 шт.;

  • кефір (знежирений) - 200 мл;

  • часник - 1 зубчик;

  • петрушка - 1 пучок;

  • кріп - 1 пучок;

  • селера - 1 пучок;

  • сіль, перець.



  • Приготування
    Як же приготувати овочевий смузі? Помідори обдайте окропом і зніміть шкірку, порізати кубиками. Огірок очистіть від шкірки і так само поріжте кубиками. Зелень дрібно порубаєте. У блендер викладіть овочі, рубану зелень, роздавлений часник. Добре все перемішайте. Влийте кефір, посоліть, поперчіть і ще раз добре збийте. Перед подачею трохи охолодіть.
    Є безліч рецептів овочевих смузі, що складаються з різних овочів і інгредієнтів. Ви можете і самі створювати свої, залежно від уподобань. Головне пам'ятайте, що краще використовувати низькокалорійний йогурт або кефір, а замість солі - сушені морські водорості.

    Літній смузі



    Інгредієнти:

  • цвітна капуста - 100 г;

  • морква - 1 шт.;

  • помідор - 1 шт.;

  • селера - 1 стебло;

  • кефір - 200 мл;

  • морська капуста (сушена) - 1 ч. ложка.


  • Як приготувати смузі?

    Приготування
    Капусту і моркву відваріть і наріжте кубиками. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте часточками. У блендер викладіть овочі, рубаний селера, кефір і водорості. Все добре збийте до однорідності.

    Зелений смузі



    Інгредієнти:

  • морква - 1 шт.;

  • шпинат - 100 г;

  • брокколі - 4 шт.;

  • апельсини - 4 шт.



  • Приготування
    Морква, шпинат і брокколі дрібно наріжте і викладіть в блендер. Залийте все соком, вичавленим з апельсинів. Добре збийте.