Це дивна назва вже давно прижилася в багатьох країнах світу. Смузі - це свого роду овочевий або фруктовий сік, приготовлений в блендері з м'якоттю. Від простих соків його відрізняє не тільки консистенція, але і те, що його можна розглядати як окрему страву, і навіть тримати дієту, харчуючись тільки смузі. В цьому напої міститься багато корисних речовин, а головне він легко і швидко засвоюється організмом не залишаючи тяжкості на шлунку. Особливо гарні для дієт і харчування овочеві смузі.
Смузі з гарбуза
Інгредієнти: гарбуз - 600 г; лимон - 2 шт.; грейпфрут - 1 шт.; кориця - 05 ч. ложки; мед (рідкий) - 1 ч. ложка. Приготування Гарбуз очистіть від шкірки і насіння, відваріть в воді приблизно 10 хвилин і наріжте кубиками. З лимонів і вичавіть сік грейпфрута. У блендер викладіть гарбуз і корицю, добре подрібніть, потім додайте сік грейпфрута і лимона, мед і знову збийте до стану однорідної маси. При вживанні можете покласти кілька кубиків льоду в склянку.
Смузі з овочів
Інгредієнти: помідор - 1 шт.; огірок - 1 шт.; кефір (знежирений) - 200 мл; часник - 1 зубчик; петрушка - 1 пучок; кріп - 1 пучок; селера - 1 пучок; сіль, перець. Приготування Як же приготувати овочевий смузі? Помідори обдайте окропом і зніміть шкірку, порізати кубиками. Огірок очистіть від шкірки і так само поріжте кубиками. Зелень дрібно порубаєте. У блендер викладіть овочі, рубану зелень, роздавлений часник. Добре все перемішайте. Влийте кефір, посоліть, поперчіть і ще раз добре збийте. Перед подачею трохи охолодіть.
Є безліч рецептів овочевих смузі, що складаються з різних овочів і інгредієнтів. Ви можете і самі створювати свої, залежно від уподобань. Головне пам'ятайте, що краще використовувати низькокалорійний йогурт або кефір, а замість солі - сушені морські водорості.
Літній смузі
Інгредієнти: цвітна капуста - 100 г; морква - 1 шт.; помідор - 1 шт.; селера - 1 стебло; кефір - 200 мл; морська капуста (сушена) - 1 ч. ложка. Приготування Капусту і моркву відваріть і наріжте кубиками. Помідори обдайте окропом, зніміть шкірку і наріжте часточками. У блендер викладіть овочі, рубаний селера, кефір і водорості. Все добре збийте до однорідності.
Зелений смузі
Інгредієнти: морква - 1 шт.; шпинат - 100 г; брокколі - 4 шт.; апельсини - 4 шт. Приготування Морква, шпинат і брокколі дрібно наріжте і викладіть в блендер. Залийте все соком, вичавленим з апельсинів. Добре збийте.