Банани в шоколаді являють собою ідеальний рецепт для господині, яка поки що не дуже добре готує, або не може витратити багато часу на приготування десерту. Така насолода припаде до смаку будь-якому гостю, адже хто не любить банани? А скільки варіантів приготування цього десерту! Смажте, запікайте в духовці або мікрохвильовій печі, заморожуйте, словом, не обмежуйте свою фантазію, а ми допоможемо вам підібрати найбільш смачні рецепти цих ласощів.
Банани в шоколаді з горіхами
Десерт «Банани в шоколаді з горіхами» можна подавати як в як солодкого доповнення до чаю або сніданку, так і в замороженому вигляді. І нехай вас не лякає щіпка солі, адже сіль і шоколад - класичне поєднання.
Інгредієнти: банан - 2 шт.; молочний шоколад - 50 г; вершки - 50 мл; мигдаль - 60 г; сіль - щіпка. Приготування Перед тим, як зробити банани в шоколаді, приготуємо мигдальне обсипання. Мигдаль заливаємо окропом на 3 хвилини, після чого акуратно знімаємо з нього розпарену шкіру. Очищені горіхи обсмажуємо до золотистого кольору на добре розпеченій чавунній сковороді з рослинним маслом. Готовий мигдаль подрібнюємо в блендері з дрібкою солі. Приступаємо до розтоплення шоколаду: плитки кришимо і топимо з додаванням вершків на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Банани розрізаємо впоперек і нанизуємо на шпажки, після чого кожну половинку банана занурюємо в шоколад і викладаємо на змащене олією деко. Готові банани посипаємо горіхами і ставимо охолоджуватися в холодильник або морозилку.
Смажені банани в шоколаді
Смак Африки - смажені в клярі банани в шоколаді. Хоча остання складова необов'язкова, але вже якщо балувати себе такою смакотою, то сповна!
Інгредієнти: банан - 2 шт.; лимон - 1шт.; шоколад - 50 г; борошно пшеничне (або сухарі для панірування); ванілін - на кінчику ножа; кардамон - 1/2 ч. ложки. Приготування Спочатку готуємо панірування для бананів: змішуємо борошно, ванілін і кардамон, за бажанням можна додати корицю і мускатний горіх. Банани очистити і розрізаємо вздовж навпіл, збризкуємо лимонним соком (щоб не потемніли) і обвалюємо в паніровці. Обсмажуємо банани на вершковому маслі 2-3 хвилини, після чого викладаємо на блюдо і прикрашаємо розтопленим шоколадом.
Запечені банани з шоколадом
Як приготувати банани в шоколаді зрозуміло кожному, а от як запекти банани так, щоб вони стали гідними подачі до званого вечері, ми розповімо вам в цьому рецепті.
Інгредієнти: банан - 2 шт.; шоколад - 100 г; вершкове масло - 50 г; яйця - 3 шт.; цукор - 50 г; борошно - 15 ст. ложки. Приготування Шоколад розтоплюємо на водяній бані з додаванням вершкового масла. В шоколадну суміш по одному додаємо жовтки, додаємо борошно і цукор. В окремому посуді збиваємо білки до міцної піни і змішуємо їх з шоколадною масою. Формочки для кексів на 1/3 заповнюємо кружечками банани, заливаємо шоколадним мусом і ставимо запікатися в духовку, розігріту до 160 градусів, на 30 хвилин.
Банани з шоколадом в мікрохвильовці
Якщо не обливати банани шоколадом, то можна, принаймні, запекти шоколад всередині, причому зробити це в мікрохвильовці за 3 хвилини.
Інгредієнти: банан - 2 шт.; шоколад - 50 г; зефір - 100 р. Приготування Банан в шкірці (!) надрізів на 2/3 уздовж. У надріз кладемо тертий шоколад і нарізаний кубиками зефір. Начинені банани загортаємо у фольгу і готуємо в мікрохвильовій печі 3 хвилини при 300 градусах. Ніжний десерт їмо ложкою прямо з шкірки. Приємного апетиту!