Класичний штрудель можна замінити чудовими яблуками в листковому тісті. Солодка і ароматна м'якоть яблука, запечена під хрусткою скоринкою - чудовий варіант «до чаю», особливо якщо раптові гості вже на порозі.
Яблука в листковому тісті - рецепт
Цей рецепт більше нагадує класичні слойки, ніж незвичайні печені яблука, однак, великі яблучні дольки сильно відрізняються від обридлого в начинці джему.
Інгредієнти: тісто листкове - 500 г; яблука (середнього розміру) - 4 шт.; масло вершкове - 50 г; яйце - 1 шт.; цукор - 3 ст. ложки; волоський горіх, в'ялена вишня, курага - за смаком. Приготування Яблука чистимо, видаляємо з них серцевину, ріжемо на четвертинки. У сотейнику готуємо карамель з масла і цукру, в якій «гасимо» наші яблучка 10 хвилин. Поки яблука готуються, нарізаємо тісто на квадрати зі стороною близько 10 сантиметрів, на середину яких викладаємо подрібнені сухофрукти і карамелизованние яблучка. Защипуємо тісто конвертиком і змащуємо збитим яйцем. Готуємо згідно з рецептом, зазначеного на упаковці тесту (зазвичай це 15-20 хвилин при 180 градусах). Яблука в листковому тісті подаємо, посипавши крупнокристалічним цукром.
Печені яблука в листковому тісті
Це рецепт схожий з яблучним мусом: ніжне м'ятна яблучне пюре в листковій кошику запам'ятається вам і вашим гостям надовго.
Інгредієнти: тісто листкове - 500 г; яблука - 4 шт.; м'ята - 1/2 пучка; цукор - 100 г; кориця - 15 г; мед. Приготування Для початку готуємо м'ятний цукор: половину всього цукру перетираємо в ступці, або блендері з м'ятою, до однорідності. Яблука розрізаємо навпіл, очистити від насіння і викладаємо на деко. В середині кожного яблука робимо поглиблення чайною ложкою, яке заповнюємо нашим м'ятним цукром. Ставимо яблука запікати у фользі на 20-25 хвилин при 180 градусах. Тим часом готуємо наші кошики. Всю поверхню листкового тіста змащуємо маслом або водою, посипаємо цукром і корицею, і загортаємо «ковбаскою». Ріжемо «ковбаску» поперек на шматочки товщиною 2-25 сантиметра. Кожен шматочок розгортаємо в блін невеликого діаметру і укладаємо його на дно перевернутого склянки, таким чином, щоб вийшла «спідничка» з тіста. Запікаємо наші кошики 15-20 хвилин при 180 градусах. Готові хрусткі основи заповнюємо відокремленою від яблучної шкірки м'якоттю і поливаємо медом. Альтернативою меду може послужити власноруч приготовлена карамель: просто змішайте воду і цукор в пропорції 1:2 і додайте трохи ванільної есенції для аромату. Таку суміш нагрівають в сотейнику до загустіння, а потім поливають готові гарячі десерти для просочення.
Яблука, запечені в листковому тісті
Інгредієнти: яблуко - 1 шт.; листкове тісто - 1 аркуш; карамельна цукерка - 1 шт.; родзинки - 1 ч. ложка; цукор - 1 ст. ложка; кориця - 1/2 ч. ложки; яйце - 1шт. Приготування Яблуко повністю очищаємо від шкірки і серцевини, не надрізуючи (!). Очищене яблуко обвалюємо в суміші кориці і цукру, а в серцевину, замість насіння, вкладаємо карамельку і родзинки. «Фарширований» яблуко обертаємо смужками листкового тіста і заливаємо збитим яєчним жовтком. З решти тіста вирізаємо шматочки у формі листочків і прикрашаємо нашу яблуко. Випікаємо в фользі 15 хвилин при 200 градусах, а потім, знявши фольгу, допікаємо до рум'яної скоринки. Запечені яблука в листковому тісті подаємо з кулькою морозива. Приємного апетиту!