Як ви думаєте, яким може бути знайоме нам з дитинства морозиво? Шоколадним, вершковим, фруктовим, ванільним, горіховим, та самим різним - відповісте ви. А ви знаєте, що морозиво може бути ще і смаженим, з хрусткою, апетитною гарячою скоринкою зверху і ніжним, але холодним всередині. «Як таке може бути?!» - запитаєте ви? Та дуже просто, ось беремо шматочок морозива, викладаємо його на сковороду з гарячим маслом і смажимо на слабкому вогні І це не жарт! Смак у такого морозива, виходить дуже ніжним і несподіваним. Давайте разом з вами дізнаємося, як зробити смажене морозиво, і ви переконаєтеся, що це незвично і смачно.
Класичний рецепт смаженого морозива
Інгредієнти: морозиво - 500 г; кокосова стружка - 200 г; крохмаль - 50 г; рослинна олія - 200 мл; яйце - 3 шт. Приготування Як зробити смажене морозиво? Для того щоб приготувати цю смакоту, потрібно заздалегідь підготувати всі інгредієнти. Для цього беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків, і гарненько збиваємо білки до утворення пишної піни. Тепер беремо вагове морозиво і за допомогою столової ложки робимо кілька однакових кульок. Дуже швидко опускаємо кульки спочатку в крохмаль, потім в білок і коксову стружку. Кладемо морозиво на тарілку і ставимо на 15 хвилин у морозилку.
Цим часом ставимо на плиту сковороду, наливаємо рослинне масло і гарненько його підігріваємо. Обсмажуємо кульки морозива в олії приблизно 40 секунд і акуратно викладаємо їх на паперовий рушник, щоб скло зайве масло.
Насолоджуватися таким смаженою морозивом можна як в гарячому, так і холодному вигляді.
Смажене морозиво з пластівцями і родзинками
Інгредієнти: брусок морозива - 500 г; ізюм - 100 г; пластівці - 200 г; сироп - за смаком; волоські горіхи - 100 г; рослинне масло - 300 р. Приготування Беремо родзинки, моєму, гарненько перебираємо від сміття і замочуємо в теплій воді на 20 хвилин. Пластівці подрібнюємо за допомогою блендера в дрібну крихту. Морозиво розрізаємо на 10 частин і формуємо з шматочків кульки. Всередину кожної кульки поміщаємо родзинки, паніруємо у крихті і прибираємо в холодильник.
Не втрачаючи часу дарма, розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо кульки морозива приблизно 30 секунд. Готове морозиво поливаємо сиропом або варенням і посипаємо рубаними волоськими горіхами.
Полум'яне смажене морозиво
Інгредієнти: морозиво - 300 г; кукурудзяні пластівці - 200 г; яйце - 1 шт.; рослинна олія - 200 мл; насіння, шоколад, мандарин - за смаком; спирт - 1 ч. ложка. Приготування З морозива за допомогою гарячої ложки, формуємо кульки і всередину кожного поміщаємо трохи насіння. Кладемо кульки морозива в морозилку на 30 хвилин. Кукурудзяні пластівці ретельно подрібнюємо за допомогою блендера. Гарненько обвалюємо кожен кульку в кукурудзяній крихті і знову відправляємо ласощі в морозилку на 20 хвилин. Яйце розбиваємо в мисочку і добре збиваємо. Рослинне масло наливають на сковороду і підігріваємо до гарячого стану.
Дістаємо заморожені кульки, потім у збите яйце і смажимо в киплячому маслі 20 секунд. Акуратно перекладаємо смажені кульки на тарілку і прикрашаємо за бажанням шматочками шоколаду, часточками мандарина і іншими добавками. Поливаємо смажене морозиво спиртом і відразу ж підпалюємо прямо на столі! Виглядає дуже незвично, цікаво і дивно, не кажучи вже про незрівнянному смаку даного десерту!
Отже, ми розглянули з вами кілька цікавих рецептів, як приготувати смажене морозиво, а який з них вибрати-вирішуйте самі! Приємного вам апетиту та нових кулінарних відкриттів!