Всі діти, так і дорослі люди, що дуже люблять шоколадну пасту. Пропонуємо вам приготувати Нутеллу прямо у себе вдома. Зробити це дуже просто і легко. Але зате Nutella, рецепт якої можна відтворити в домашніх умовах, набагато корисніше, ніж шоколадна паста, куплена в магазині, адже тут немає ні добавок, ні консервантів. Саме тому, такі ласощі можна без всяких побоювань давати дітям, не думаючи про наслідки. Як зробити Нутеллу, не виходячи з дому? Магазинна паста не зрівняється з домашньою, оскільки остання виходить дуже ароматної, смачної і апетитною. Спробуйте і переконаєтеся в цьому самі! Тільки сильно не захоплюйтеся, тому що цей продукт дуже калорійний і може з легкістю нашкодити вашій фігурі.
Як приготувати Нутеллу будинку?
Для приготування шоколадної пасти потрібно використовувати тільки фундук, замінювати його іншими горіхами не можна, тому що вийде зовсім інший смак і аромат. Фундук потрібен смажений, але ви можете купити сирої і обсмажити його на сковороді. Отже, давайте вже приступимо до приготування.
Інгредієнти: молоко - 4 ст.; лісові горіхи (фундук) - 3 ст. ложки; цукор - 4 ст.; цукрова пудра - за смаком; пшеничне борошно - 4 ст. ложок; какао-порошок - 6 ст. ложок; вершкове масло - 200 г; сіль - 05 ч. ложки. Приготування Отже, як же робити смачну Нутеллу прямо у себе вдома? Беремо глибоку миску насипаємо в нього цукровий пісок, борошно і какао. Все добре перемішуємо. Тепер наливаємо у кухлик молоко і розігріваємо на невеликому вогні до теплого стану. Потім акуратно, невеликими порціями, вливаємо його в нашу миску з какао і ретельно розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Тепер займемося горіхами, беремо фундук, очищаємо від лушпиння і подрібнюємо за допомогою блендера. Додаємо до подрібненого фундуку цукрову пудру і перемішуємо. Кладемо до горіхів вершкове і оливкове масло.
Змішуємо горіхову суміш з молочної і ретельно швидко перемішуємо. Ставимо на 5 хвилин на слабкий вогонь, щоб паста трохи загусла.
Готову Нутеллу остуджуємо, перекладаємо в баночки, закручуємо кришками і ставимо в холодильник. Зберігати її там, звичайно, не варто, тому що вона сильно застигне і буде погано намазувати на батон. Краще всього зберігати Нутеллу при кімнатній температурі.
Зварена таким способом Нутелла виходить еластичною, однорідною і ароматною, одним словом - це справжнє блаженство для всіх ласунів!