Серед усього різноманіття желейних десертів кожен може знайти собі щось до смаку. Чудовою особливістю такого роду ласощі є його низьку калорійність, та й до того ж в желе можна додавати практично все: шоколад, фрукти, цукерки, цукати або навіть сир. Десерти з сиру з желе готувати простіше простого, і всі нюанси цього процесу ми розглянемо в даній статті.
Тришаровий десерт із сиру з желатином
Одні з найпростіших і ефектних десертів - це багатошарові желе, адже вони не тільки виглядають привабливо, але і сподобаються багатьом, адже поєднують у собі кілька різних смаків.
Інгредієнти: вишневе желе - 85 м; лаймовое желе - 85 м; лимонне желе - 85 м; сир - 150 г; сметана - 50 г; вершки - 4 ст. ложки; цукор - 1 ст. ложка. Приготування Починаємо з нашарування желе, тут все елементарно просто: 85 грам желе розчиняємо в 1 1/4 склянки гарячої води, виливаємо в глибоку ємність і даємо застигнути в холодильнику 1-15 години. Застиглий шар желе покриваємо сирним суфле, який готується наступним чином: сир, вершки і сметану збиваємо міксером разом з цукром, а потім змішуємо з розчиненим у воді лайязикам желе - завмерши, така суміш перетвориться в ніжне желейное суфле. Час на застигання сирного шару, знову одну годину. Аналогічним чином повторюємо процедуру і для останнього шару желе. Сирний десерт з желе має остаточно застигнути приблизно за 2 години, а після, його можна сміливо нарізати на порційні шматки і подавати з свежевзбитими вершками.
Сирний десерт з желатином «Жозефіна»
Насичений шоколадно-молочний смак желейного десерту «Жозефіна» кардинально відрізняється від тих десертів, які вам доводилося пробувати до цього. Чим не причина побалувати себе найближчим часом?
Інгредієнти: желатин (порошок) - 40 г; сир - 500 г; цукрова пудра - 200 г; шоколад - 1/2 плитки; молоко - 250 мл Приготування Желатин заливаємо холодним молоком приблизно на 30 хвилин, а після злегка підігріваємо на плиті, додаємо цукрову пудру і сир. На водяній бані розтоплюємо шоколад і вмішуємо в половину отриманої молочної суміші. Готуємо желе в невеликих силіконових формочках для кексів, по черзі заливаючи потроху молочної й шоколадної суміші так, щоб у підсумку желе стало смугастим. Наші желейні кекси будуть готові після 2 годин відпочинку в холодильнику.
Десерт із сиру з желатином і полуницею
Відмінна заміна нудотним і важким борошняним десертів - сирно-желейний десерт з полуницею. Таке ласощі доречно подати до святкового столу у вигляді торта, або порційно в креманках під келих шампанського.
Інгредієнти: полуничне желе - 90 г; полуниця (свіжоморожена) - 600 г; печиво - 300 г; масло вершкове - 100 г; цукор - 1 1/2 ст.; сир - 300 г; збиті вершки. Приготування Готуємо желе за рецептом на пакетику, додаємо в нього шматочки свіжомороженої полуниці. Тепер переходимо до основи майбутнього десерту: будь печиво без добавок подрібнюємо
у блендері в крихту і заливаємо розтопленим вершковим маслом так, щоб з печива вийшло подобу дуже щільного тіста. «Тісто» з печива ми рівномірно розподіляємо у формі для торта і заповнюємо збитою сумішшю з сиру і цукру (можна додати вершки або молоко залежно від жирності сиру, а підсумкова консистенція повинна бути гладкою і густий). Зверху на сирний шар акуратно виливаємо желейну масу.
Даємо нашому творожному десерту з желатином постояти в холодильнику ніч, а після його можна нарізати і подавати зі збитими вершками. Приємного апетиту!