Десерти та солодощі - це те, що люблять як дорослі, так і діти. Морозиво, торти, пироги і фруктові салати не можуть залишити когось байдужим. Але яким би смачним не був пиріг або десерт, він стане ще краще, якщо полити його шоколадним сиропом. Цей інгредієнт не тільки покращує смак будь-якої страви, але і надає йому незабутні зовнішній вигляд. З допомогою шоколадного сиропу навіть вдома можна створити дуже смачний і красивий десерт. Приготовлений своїми руками сироп буде ще смачніше, а його якість не викличе у вас ніяких сумнівів.
Шоколадний сироп в домашніх умовах
Ми розповімо вам, як зробити шоколадний сироп, який можна зберігати у холодильнику протягом 3-4 місяців, і при цьому його приготування обійдеться вам значно дешевше, ніж купівля вже готового сиропу в магазині.
Інгредієнти: какао-порошок - півчашки; вода - 1 чашка; цукор - 2 чашки; сіль - 1/8 ч. ложки; ванілін - 1/4 ч. ложки. Приготування Перемішайте какао з водою, поставте на вогонь і грійте, постійно помішуючи, поки какао не розчиниться. Додайте до нього цукор і кип'ятіть ваш сироп на невеликому вогні протягом 3 хвилин, але стежте, щоб він не перегрівся. Потім додайте в сироп ванілін і сіль. Дайте йому охолонути і перелийте в чисту скляну пляшку.
Сироп, приготований за цим рецептом, вийде дуже насиченим і чудово підійде не тільки для прикраси десертів, але і як наповнювач для молока. Додайте всього одну чайну ложку в склянку теплого молока і отримаєте шоколадний напій.
Шоколадний сироп - рецепт
Якщо ви віддаєте перевагу шоколаду, а не какао-порошку, ми поділимося способом, як приготувати шоколадний сироп з чорного шоколаду.
Інгредієнти: вода - 750 мл; цукор - 1 кг; чорний шоколад - 150 р. Приготування Висипте цукор у каструлю, залийте його водою і варіть на невеликому вогні, поки він не розчиниться. Шоколад натріть на тертці і відправте до сиропу. Перемішайте все і варіть 15 хвилин, весь час помішуючи. Готовий сироп охолодіть, розлийте в скляний посуд і зберігайте в прохолодному місці.