Запечені яблука, самі по собі, дуже корисні для травного тракту. Їх добре давати діткам, їх люблять ті, хто дотримується дієтичного харчування. Але, чому б не внести різноманітність і не приготувати дивовижно смачний десерт - яблука в тісті. Готується він легко, випікається не більш півгодини, а тісто підійде абсолютно будь-який. Вирішіть ви готувати яблука в пісочному тісті або захочете трохи повозитися і запекти яблука в дріжджовому тісті - вибір тільки за вами.
Яблука в сирному тісті
Поєднання ароматних яблук і ніжного сиру - чудовий десерт, який тане в роті. Їм люблять поласувати і дорослі, і, звичайно, діти. Можна додати трохи кориці або родзинок і вам доведеться виганяти своєї дитини з кухні, тому що він буде постійно просити добавки. Як приготувати яблука в тісті з сиром? Спробуємо зробити сирне тісто - м'яке, розсипчасте і ароматне. Випічка виходить дивовижно смачною, а тісто можна приготувати заздалегідь у великій кількості і зберігати його в холодильнику. В наступний раз, вам достатньо буде дістати його, розкачати і заповнити «конвертики» яблуками.
Інгредієнти: яблука - 6 шт.; масло вершкове - 200 г; борошно - 200 г; сік лимона - 1 ст. ложка; сир - 200 г; цукор - 6 ст. ложок; сіль, кориця, цукрова пудра - за смаком. Приготування Просіваємо борошно в миску, додаємо до неї перетертий або пропущений через м'ясорубку сир, сіль, охолоджене рубане вершкове масло і замішуємо тісто. Сир краще брати нежирний, можна навіть сухуватий. Приготоване тісто загортаємо в харчову плівку і кладемо на холод хвилин на 30. Тим часом яблука очищаємо від шкірки і серцевини, збризкуємо лимонним соком. Розкачуємо тісто в прямокутник і нарізаємо квадратики розміром наших яблук. Викладаємо в середину кожного квадрата яблуко, насипаємо всередину корицю і цукровий пісок і загортаємо протилежні кінці тесту в конверт. Змащуємо верхівку збитим яйцем і запікаємо в духовці при 200 градусах близько 30 хвилин. При подачі на стіл печені яблука в тісті посипаємо цукровою пудрою.
Ви також прекрасно можете обійтися готовим тістом, зараз його продають в кожному магазині. Просто разморозите упаковку, і возитися з замешиванием вам вже не треба.
Яблука, смажені в тісті
Можете не запікати яблука в тісті, а посмажити їх в рослинному маслі. У вас вийде чудовий десерт - забавні кружечки, що нагадують пончики, тільки всередині з секретом - ароматним і соковитим яблучком. До речі, для цього рецепта краще брати сорт яблук, який не буде розвалюватися при нарізуванні кружечків. Зазвичай, розпадаються більш пухкі сорти, їх краще використовувати для запікання.
Інгредієнти: яблука - 08 кг; яйця - 4 шт.; борошно - 200 г; цукор - 4 ст. ложки; молоко - 200 мл; сметана - 50 г; сіль - за смаком; рослинне масло. Приготування Розтираємо в мисці жовтки з двома столовими ложками цукру, додаємо сіль, борошно, сметану і гарненько вимішуємо. Потім розводимо молоком отриману суміш. Збиваємо міксером яєчні білки і акуратно вводимо в тісто. Яблука очищаємо від шкірки і насіння, нарізаємо кружечками завтовшки 05-1 см і посипаємо цукром. Тепер підхоплюємо виделкою кружечки яблук, мачає в тісто і обсмажуємо з обох сторін в киплячому маслі в глибокій сковороді або казанчике. При подачі на стіл яблука, смажені в тісті, посипаємо цукровою пудрою.
Як бачите, рецепти нескладні, приготувати ласощі вийде дуже швидко, і ви запросто можете подати яблука в тісті на сніданок. А вже випікати або смажити - вирішуйте самі.