У кожному будинку обов'язково знайдеться хоч трохи самого звичайного рису, але чи знаєте ви, що буває ще і незвичайний - повітряний рис. Це ласощі, безсумнівно, порадує ваших дітей і перетворить звичайний день в маленьке свято. Давайте з вами розглянемо, як приготувати повітряний рис і що для цього потрібно!
Повітряний рис в домашніх умовах
Приготований таким способом повітряний рис буде володіти нейтральним смаком, тому його можна буде використовувати для приготування основних страв, десертів або на сніданок у вигляді пластівців, залитих молоком.
Інгредієнти: круглий рис - 2 ст.; рослинна олія (без запаху) - 3 ст. ложки. Приготування Як же зробити повітряний рис? Насипаємо рис в каструлю, заливаємо холодною водою і відварюємо приблизно 25 хвилин. Рис повинен трохи перетравитися, але в теж час, рисинків не повинні злипатися між собою. Потім обережно зливаємо воду, використовуючи друшляк, і викладаємо рис на паперовий рушник, давши йому гарненько підсохнути і стекти. Беремо деко застеляємо його пергаментним папером і в один шар висипаємо на нього рис. Відправляємо на 2 години в розігріту до 100°C духовку. За цей час рис повинен стати зовсім сухим. Тепер наливаємо в сковороду олію, розігріваємо його і обережно кидаємо рис маленькими порціями. Ви побачите, що він вмить почне здуватися, і ми відразу ж знімаємо його за допомогою шумівки на паперовий рушник, щоб видалити надлишки жиру.
Повітряний рис в мікрохвильовці
Інгредієнти: масло вершкове - 50 г; зефірні цукерки - 200 г; пластівці для сніданку з повітряного рису - 3 ст. Приготування Беремо чашу для випічки змащуємо гарненько рослинним маслом. В окремій мисці, призначеної спеціально для мікрохвильової печі, гарненько змішуємо зефірні цукерки і вершкове масло.
Ставимо в мікрохвильовку і готуємо на найвищій потужності приблизно 2 хвилини, помішуючи кілька разів, до утворення однорідної солодкої маси. Дістаємо чашу з мікрохвильовки і додаємо потроху повітряний рис, куплений в магазині або приготовлений за рецептом описаному вище.
Все перемішуємо і перекладаємо в змащену форму. Добре притискаємо масу за допомогою ложки. Даємо охолонути і застигнути приблизно 2 години, а потім нарізаємо на квадратики або прямокутники. Приголомшливий і смачний повітряний рис, приготовлений у домашніх умовах, готовий. Можна кликати дітей і пригощати їх чудовим ласощами.