Банановий мус - дуже легкий, ніжний і незвичайний природний десерт, який обов'язково сподобається вашим дітям. А якщо замінити в рецепті на цукор мед, мус перетворитися на цілком дієтичне ласощі. Можна побалувати себе навіть після вечері. Насолоджуйтесь!
Банановий мус - рецепт
Інгредієнти: банани очищені - 500 г; цукор - 150 г; желатин - 20 г; сік лимона - 1 ст. ложка; вода - 2 ст. Приготування Желатин заливаємо 3/4 склянки холодної води і замочуємо 20 хвилин. Зайву рідину зливаємо. Банани ріжемо на шматочки і збиваємо блендером з лимонним соком.
Стакан води з чвертю доводимо до кипіння, додаємо цукор і варимо, помішуючи, на повільному вогні 10 хвилин. Додаємо набряклий желатин і виливаємо цю суміш до бананів. Збиваємо блендером і розкладаємо по силіконових формочках. Можна використовувати і звичайні, тільки їх попередньо необхідно змастити олією.
Мус з бананів повинен простояти в холодильнику всю ніч. Перед подачею можна прикрасити збитими вершками, тертим шоколадом або горішками. Зберігати готовий десерт, якщо його відразу не знищили домочадці, краще на холоді.
Сирно-банановий мус
Інгредієнти: банани - 3 шт.; ківі - 1 шт.; сир - 220 г; білок яєчний - 3 шт.; йогурт натуральний - 1 ст.; желатин - 15 г; кориця - 2 щіпки; сіль - 1 щіпка; цукор - за смаком. Приготування Банани збиваємо блендером. Желатин витримуємо 20 хвилин в невеликій кількості води. Після змішуємо його з сиром, йогуртом і цукром. Даємо настоятися 15 хвилин.
Окремо збиваємо білки з сіллю до міцної піни, поступово вводимо бананове пюре і корицю. Викладаємо в креманки спочатку сирну, а зверху бананову суміш. Відправляємо на кілька годин на холод. Перед подачею прикрашаємо часточками ківі.
Як приготувати шоколадно-банановий мус?
Інгредієнти: банани - 3 шт.; вершки - 15 ст.; яйця - 6 шт.; шоколад гіркий - 2 плитки; цукор - 100 г; лікер банановий - 2 ст. ложки. Приготування Яєчні жовтки розтираємо з половиною цукру до тих пір, поки вони не посвітлішають. Збиваємо вершки, вони повинні збільшитися в об'ємі в півтора рази. На водяній бані розтоплюємо шоколад. Обережно змішуємо його з вершками, жовтками і лікером. Банани розминаємо виделкою і додаємо до суміші. Вводимо збиті з цукром в міцну піну білки. Акуратно перемішуємо і розкладаємо по креманкам. Ставимо на пару годин в холодильник. Готовий десерт дуже схожий на м'яке шоколадно-бананове морозиво.
Простий рецепт бананового мусу
Інгредієнти: банани - 2 шт.; молоко - 500 мл; крохмаль кукурудзяний - 40 г; цукор - 5 ст. ложок. Приготування Молоко виливаємо в каструльку, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Крохмаль змішуємо з цукром і розвести невеликою кількістю теплого молока. Виливаємо цю суміш до основного молока, прибираємо вогонь і помішуємо, поки крохмаль не розбухне. Після з'єднуємо суміш з банановим пюре, розкладаємо по креманкам і витримуємо 2 години в холодильнику.