Вернуться назад Распечатать

Шоколадне фондю в домашніх умовах

Шоколадне фондю в домашніх умовах
Таке вишукане блюдо як фондю вже давно перестала бути надбанням лише фешенебельних ресторанів. Тепер практично будь-яка домогосподарка може порадувати своїх гостей цим екзотичним ласощами. Все що для цього потрібно - це спеціальний пристрій, логічно іменоване фондюшницей, хоча можна обійтися і без нього. Як приготувати шоколадне фондю будинку і зробити фондюшницю власними руками ми розповімо в цій статті.

Як готувати шоколадне фондю?


Перед тим, як приступити до рецептами - почнемо з азів самого процесу приготування і підбору інгредієнтів.
По-перше, не варто відмовляти собі в задоволенні поласувати фондю, якщо для цього у вас немає тієї самої фондюшниці, про яку ми згадували на початку статті. Цей хитрий агрегат можна замінити простою і звичною мискою з нержавіючим покриттям, правда помістити її необхідно буде над пальником або свічкою, щоб її рідкий вміст не охололо і не загусло.
Приготування шоколадного фондю повинно супроводжуватися принципом «краще менше, та краще», цей же принцип стосується і використовуваного шоколаду. Вибирайте тільки найкращі, найякісніші та зарекомендували себе марки цього продукту, адже він є ключовим у вашому десерті, а, отже, повністю визначаємо кінцевий результат готування.
Інгредієнти для вашого фондю можуть бути найрізноманітнішими: від фруктів і печива до простих зажаристих шматочків хліба.

Шоколадне фондю з фруктами


За цим рецептом ви можете приготувати класичне шоколадне фондю з фруктами, з якого зазвичай слід починати в тому випадку, якщо ви не пробували це блюдо раннє.
Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 350 г;

  • вершки - 220 мл;

  • сіль - щіпка;

  • будь-які фрукти за смаком.


  • Приготування
    Вершки підігрійте в каструлі до тих пір, поки не почнуть з'являтися крихітні бульбашки, як тільки це станеться, можете сміливо додавати розкришений шоколад і помішувати масу віночком до загустіння. Відразу ж переміщайте ємність на маленький вогонь, на якому горщик з шоколадом буде стояти протягом всієї трапези.
    Сервіруйте блюдо великими скибочками улюблених фруктів, які занурюють в шоколадну масу, попередньо нарубав на спеціальну шпажку. Як тільки ви відчуєте, що маса стає надмірно тягучою - додайте столову ложку вершків і гарненько перемішайте.

    Як зробити пряне шоколадне фондю в домашніх умовах?


    Ні для кого не секрет, що спеції покращують і правильним чином відтіняють смак шоколаду. Якщо ви цінитель цього продукту, то рекомендуємо поекспериментувати з приготуванням фондю по нижченаведеному рецептом.
    Інгредієнти:

  • шоколад - 500 г;

  • вершки - 2 ст.;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • кайенсикй перець - 1/2 ст. ложки;

  • полуниця, крекери, зефір.


  • Приготування
    Шоколад змішуємо з вершками і даємо загуснути, як у попередньому рецепті. Як тільки суміш стане гладкою і однорідної - додаємо спеції, розмішуємо і готуємо страву, подавши до нього улюблені солодощі для занурення, наприклад полуницю, зефір, крекери або прецелі.

    Фруктове фондю з мексиканським гарячим шоколадом


    Найбільш цікавий і оригінальний рецепт фондю має у своєму складі так званий гарячий мексиканський шоколад, який складається з великої різноманітності спецій, масла і, власне, темного шоколаду.
    Інгредієнти:

  • цукор - 1/3 склянки;

  • крохмаль - 1 ст. ложка;

  • вершки - 1 1/4 ст.;

  • молоко - 1 1/4 ст.;

  • свіжозмелена кава - 2 ст. ложки;

  • кориця - 1 /2 ч. ложки;

  • ваніль - 1 стручок;
  • Шоколадне фондю в домашніх умовах

  • темний шоколад - 200 г;

  • масло вершкове - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як зробити шоколад для фондю, в неглибокій мисці слід змішати цукор, вершки і крохмаль, коли маса стане однорідною можна додати молоко, каву, корицю і ваніль. Тепер суміш необхідно підігріти, злегка помішуючи, 4 хвилини. Після закінчення часу вводимо в масу м'яке вершкове масло і подрібнений шоколад. Переносимо шоколад для фондю в спеціальну мисочку фондюшниці і подаємо десерт у супроводі шматочків груші, яблука, ананаса, бананів, зефіру або бісквітних тостів. Запивати такий десерт слід солодким лікером, вином або шампанським.