А чи знаєте ви, що з апельсинових кірочок, які більшість з нас звикло викидати в урну, можна приготувати дуже смачні і корисні цукати. Вони чудово замінять собою покупні солодощі і відмінно підійдуть до чаю або навіть додати в різну випічку. Давайте розглянемо з вами як приготувати апельсинові цукати і здивувати всіх своєю майстерністю та оригінальністю.
Цукати з апельсинових скоринок
Інгредієнти: апельсин - 5 шт.; цукор - 2 ст.; вода кип'ячена - 1 ст.; вершкове масло - 1 ст. ложка. Приготування Для приготування цукатів з апельсинових кірок беремо апельсини, ретельно промиваємо під струменем гарячої води. Акуратно надрізаємо гострим ножем шкірку на кожному фрукті хрестоподібно і дуже обережно знімаємо її. Потім нарізаємо апельсинову шкірку на невеликі тонкі смужки і кладемо їх в ківш з холодною водою. Ставимо на слабкий вогонь і варимо приблизно 20 хвилин. Потім обережно зливаємо воду і наливаємо нову. Повторюємо цей процес хоча б 3 рази. Завдяки цьому прийому наші скоринки стануть м'якими і не будуть гірчити. Востаннє додаємо в киплячу воду трохи солі. Потім готуємо з цукру і води солодкий сироп і заливаємо кірки. Варимо до тих пір, поки вся вода повністю не вбереться в апельсинову шкірку. Тепер беремо плоске блюдо, насипаємо на нього цукор, викладаємо скоринки і перемішуємо так, щоб всі цукати їм вкрилися. Залишаємо їх на пару годин, щоб вони як слід подсушились.
Апельсинові цукати в шоколаді
Інгредієнти: апельсин - 2 шт.; цукор - 300 г; вода - 300 мл; вершки - 30 мл; какао - порошок - 2 ст. ложка; цукрова пудра - 2 ст. ложки. Приготування Рецепт приготування апельсинових цукатів досить простий. Беремо апельсини, миємо, чистимо, обдаємо окропом і нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 5 мм, Потім перекладаємо їх в каструльку, заливаємо холодною водою і варимо на повільному вогні протягом 3 хвилин
потім зливаємо воду. Цим часом в іншій мисці готуємо сироп. Для цього змішуємо цукор з водою і доводимо суміш до кипіння. Заливаємо отриманим сиропом апельсини і варимо при закритій кришці 45 хвилин. Далі акуратно викладаємо цукати на решітку і відправляємо просушуватися в розігріту до 110°С духовку на 15 хвилин. А поки готуємо з вами шоколад з вершками, какао-порошку і цукрової пудри. Доводимо майже до кипіння і ретельно перемішуємо. Потім підсушені апельсинові кружечки мачає в остиглий шоколад і викладаємо на папір. Відправляємо приготовані цукати з апельсинів в холодильник на 30 хвилин.