Цукерки «Трюфель» - одне з найпопулярніших і відомих ласощів у всьому світі. Історія їх виникнення бере початок з середини 19 століття. Цукерки отримали свою назву із-за зовнішньої схожості з однойменними делікатесними грибами - трюфелями. В наш час їх можна не тільки купити в магазині, але і приготувати самим прямо на кухні! Давайте розглянемо, як зробити цукерки Трюфелі» в домашніх умовах.
Шоколадні Трюфелі» з сухого молока
Інгредієнти: сухе молоко - 300 г; цукор - 2 ст.; вершкове масло - 100 г; вода - 0 5 ст.; какао-порошок - 4 ч. ложки; мускатний горіх, кориця, кардамон - за бажанням. Приготування Як приготувати цукерки «Трюфель»? Насипати в глибоку миску цукор, заливаємо водою і ставимо на середній вогонь. Доводимо суміш до кипіння і проварюємо 10 хвилин, постійно заважаючи. Знімаємо трохи загустілий сироп з плити, додаємо вершкове масло. Потім поступово всипаємо сухе молоко і кладемо будь-які спеції на ваш смак. Все ретельно перемішуємо до тих пір, поки маса не стане рівною і однорідною. В останню чергу додаємо какао і прибираємо масу в холодильник на 40 хвилин. Потім ліпимо круглі або конусні цукерки, обвалюють їх в кокосовій стружці, цукровій пудрі або вафельні крихти. Прибираємо знову в холодильник для застигання і подаємо до гарячого чаю або кави!
Шоколадні цукерки «Трюфель»
Інгредієнти: густі вершки - 300 мл; ваніль - 3 г; гіркий шоколад - 250 г; молочний шоколад - 200 р. Приготування Для приготування цукерок, беремо каструлю, наливаємо жирні вершки, додаємо стручок ванілі і ставимо на повільний вогонь. Як тільки молочна суміш закипить, відразу знімаємо її з плити. Видаляємо ванільний стручок, і, поки вершки прохолоджуються, на водяній бані розтоплюємо плитку гіркого шоколаду. Обережно з'єднуємо шоколад з вершками, все як слід перемішуємо і відправляємо в холодильник приблизно на 3 години для застигання.
Як тільки шоколадна маса стане щільною, починаємо ліпити невеликі кульки. Готові цукерки викладаємо на велике застелене папером для запікання страву, і знову відправляємо в холодильник на одну годину.
Тим часом розтоплюємо на водяній бані плитку молочного шоколаду, знімаємо з вогню. Використовуючи спеціальні щипці, швидко занурюємо кожний шоколадний кульку в розтоплений шоколад і відразу ж обвалюємо в пухнастому какао-порошку. Готові цукерки відправляємо для застигання у холодильник на півгодини.
По закінченню часу шалено м'які, ніжні, просто тануть у роті молочні цукерки «Трюфель» готові! Подаємо до чаю і насолоджуємося їх чудовим смаком.
Цукерки «Французький трюфель»
Такі смачні домашні цукерки сподобаються всім без винятку. Давайте спробуємо приготувати цей приголомшливий десерт і порадувати себе і своїх близьких.
Інгредієнти: темний шоколад - 250 г; густі вершки - 100 мл; ванілін - 5 г; кориця, кайенский перець - за смаком; кавовий лікер або кави - 1 ст.; цукрова пудра - за бажанням; кокосова стружка - за смаком. Приготування Як приготувати шоколадні Трюфелі»? Для початку шоколад ламаємо на дрібні шматочки, складаємо в миску. Вершки підігріваємо до гарячого стану, але не кип'ятимо. Заливаємо шоколад вершками і залишаємо, поки він не розтане. Потім додаємо ванілін, корицю, кайенский перець, додаємо кавовий лікер і все перемішуємо. За допомогою ложки формуємо невеликі цукерки, викладаємо на блюдо і ставимо на 30 хвилин у холодильник. Перед подачею на стіл обвалюємо готові трюфелі в цукровій пудрі або кокосовій стружці. Приємного вам чаювання!