Іноді так хочеться трохи відійти від знайомих і звичних нам страв, приготувати щось новеньке, незвичайне. У цьому випадку нам допоможе звичайний йогурт. Він надає випічці ніжність, м'якість і незвичайну легкість! Отже, що ж можна приготувати з йогурту?
Рецепт лепешняку на йогурті
Інгредієнти: йогурт - 500 мл; манка - 300 г; цукор - 150 г; вершкове масло - 150 г; сода - 05 ч. ложки; яйце - 3 шт.; шоколадні цукерки - 100 г; лимон - 1 шт. Приготування Манку заливаємо йогуртом і залишаємо набухати на 2 години. Беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків і ставимо білки в холодильник. Жовтки гарненько розтираємо з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло, гашену оцтом соду і манку з йогуртом. Охолоджені білки збиваємо з цукром і акуратно вводимо в тісто. Форму для випічки змащуємо маслом, виливаємо рівно половину тіста, викладаємо 50 г цукерок і зверху заливаємо рештою тестом. Випікаємо в добре розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 30 хвилин. Поки готується манник, зробимо крем. Для цього розтоплюємо на повільному вогні цукерки з вершковим маслом, додаємо цедру лимона, лимонний сік і доводимо суміш до кипіння. У готовому маннике робимо надрізи і поливаємо приготовленої карамеллю. Зверху посипаємо пиріг цукровою пудрою і подаємо до столу.
Рецепт млинців на йогурті
А що ще можна зробити з йогурту? Якщо у вас немає молока, а дуже захотілося посмажити млинці, йогурт вас врятує!
Інгредієнти: йогурт - 500 мл; борошно - 400 г; яйце - 2 шт.; цукор - 3 ст. ложки; рослинне масло - 3 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки. Приготування Йогурт, яйця, борошно, цукор і сіль змішуємо і збиваємо міксером до однорідного стану. Потім додаємо соду, трохи рослинного масла і перемішуємо. Тісто має вийти досить густим, як сметана. Смажимо млинці на сковороді з двох сторін і подаємо зі сметанкою, джемом або медом.