Вернуться назад Распечатать

Що можна приготувати з йогурту?

Що можна приготувати з йогурту?
Іноді так хочеться трохи відійти від знайомих і звичних нам страв, приготувати щось новеньке, незвичайне. У цьому випадку нам допоможе звичайний йогурт. Він надає випічці ніжність, м'якість і незвичайну легкість! Отже, що ж можна приготувати з йогурту?

Рецепт лепешняку на йогурті


Інгредієнти:

  • йогурт - 500 мл;

  • манка - 300 г;

  • цукор - 150 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • яйце - 3 шт.;

  • шоколадні цукерки - 100 г;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Манку заливаємо йогуртом і залишаємо набухати на 2 години. Беремо яйця, відокремлюємо білки від жовтків і ставимо білки в холодильник. Жовтки гарненько розтираємо з цукром, додаємо розтоплене вершкове масло, гашену оцтом соду і манку з йогуртом. Охолоджені білки збиваємо з цукром і акуратно вводимо в тісто. Форму для випічки змащуємо маслом, виливаємо рівно половину тіста, викладаємо 50 г цукерок і зверху заливаємо рештою тестом. Випікаємо в добре розігрітій духовці при температурі 180°C протягом 30 хвилин. Поки готується манник, зробимо крем. Для цього розтоплюємо на повільному вогні цукерки з вершковим маслом, додаємо цедру лимона, лимонний сік і доводимо суміш до кипіння. У готовому маннике робимо надрізи і поливаємо приготовленої карамеллю. Зверху посипаємо пиріг цукровою пудрою і подаємо до столу.

    Рецепт млинців на йогурті


    А що ще можна зробити з йогурту? Якщо у вас немає молока, а дуже захотілося посмажити млинці, йогурт вас врятує!
    Інгредієнти:

  • йогурт - 500 мл;

  • борошно - 400 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цукор - 3 ст. ложки;
  • Що можна приготувати з йогурту?

  • рослинне масло - 3 ст. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Йогурт, яйця, борошно, цукор і сіль змішуємо і збиваємо міксером до однорідного стану. Потім додаємо соду, трохи рослинного масла і перемішуємо. Тісто має вийти досить густим, як сметана. Смажимо млинці на сковороді з двох сторін і подаємо зі сметанкою, джемом або медом.