Чудовою прикрасою випічки стануть декоративні їстівні квіти, зроблені своїми руками. Квіти з дріжджового або листкового тіста, виконані за нижепредложенной техніці, допоможуть вигідно виділити улюблену випічку на тлі інших страв і урізноманітнити святковий стіл.
Як зробити квіти з тіста своїми руками, ми покажемо фото майстер-класі нижче.
Їстівні квіти з тіста
Приготування варто почати з заготовки тіста. Для випічки можна використовувати як вже готову масу, так і тісто власного приготування по нижченаведеному рецептом. Відразу попереджаємо: квіти їстівні! І нехай вас не лякають незвичайні інгредієнти типу вазеліну або гліцерину - вони є зареєстрованими харчовими добавками, які ми регулярно вживаємо в їжу самі того не помічаючи.
Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 1 ст.; вода - 1/2 ст.; гліцерин - 1 ст. ложка; лимонний сік - 1 ст. ложка; вазелін - 1/2 ст. ложки. Приготування Воду, гліцерин і вазелін з'єднуємо з лимонним соком і добре збиваємо. Потихеньку підсипаємо в суміш борошно. Готове тісто буде щільним, але липким і не еластичним.
Ставимо каструльку з тестом на середній вогонь і помішуємо до тих пір, поки грудку тіста не стане ущільнюватися. Як тільки це відбудеться - збільшуємо вогонь і тримаємо масу на вогні ще 2-3 хвилини. Готовність перевіряємо пальцем, якщо тісто до неї не прилипне - саме час знімати його з плити.
На наступному етапі крім харчових барвників нам також знадобиться невелика качалка, ніж, голка і формочки для надання форми і текстури майбутнім рослинам (останнє не обов'язково).
Пофарбований шматочок тіста розкачуємо в коржик веретеновидной форми. І скачуємо його в бутон.
Внутрішній бутон готовий і тепер, все що залишається - це приклеювати до нього пелюстки. Для цього кульку з тіста скачують в конус, широку частину якого розплющують за допомогою ножа, або в ручну.
Пелюстки легко кріпляться до бутону
і все, що залишається - це збільшувати кількість пелюсток накладаючи їх шарами спіраллю до тих пір, поки зовнішній вигляд квітки не задовольнить вас.
Остання деталь - листочки, вирізаємо їх за допомогою спеціальної форми, а потім прокатуємо з рифленою дощечці. У підсумку отримуємо форму і текстуру натурального листа. Якщо у вас немає рифленої дошки, просто прочертите прожилки на листі голкою.
Окрім троянд, за аналогічною технологією можна зробити й інші квіти. Наприклад, більш вузькі пелюстки можна прикріпити не до внутрішнього бутону, а до невеликого кульці. Краї бутона надрізати ножицями, і в результаті виходить ось така краса.
Ну а якщо ви вважаєте, що цього для прикраси десерту недостатньо, то вам варто дізнатися як робити мастику для торта і шоколадний крем .