Ягідний мус - це легкий десерт, який готується буквально миттєво і практично без зусиль, а виглядає, при відповідній сервіровці, як страва ресторанного класу. Готувати мус можна як із заморожених, так і з свіжих ягід, що робить його універсальним десертом в будь-який час року.
Як приготувати ягідний мус ми розповімо в цьому рецепті.
Мус з ягід полуниці - рецепт
Інгредієнти: яєчні білки - 3 шт.; цукор - 50 г; полуниця - 300 г; сметана - 142 мл Приготування Ягоди промиваємо і пюрируем за допомогою блендера. Готове ягідне пюре подслащиваем, при потребі.
Яєчні білки збиваємо з цукром до білих піків (у цьому вам допоможе стаття « Як правильно збити білки »), а потім перемішуємо зі сметаною та полуничним пюре. Розкладаємо десерт по креманках або келихах і охолоджуємо перед подачею.
Ягідний мус з вишні - рецепт
Інгредієнти: вишня (без кісточки) - 350 г; желатин - 7 г; цукор - 3/4 ст. + 2 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; збиті вершки - 3 ст. Приготування Желатин замочуємо в 1/4 склянки води і залишаємо розбухати. Тим часом пюрируем вишні за допомогою блендера. В ягідне пюре підсипаємо додаємо цукор і лимонний сік. Набряклий желатин змішуємо з 3/4 ягідного пюре і додаємо в збиті вершки, ретельно перемішуємо.
Мус розкладаємо по креманкам, поливаємо пюре, залишаємо в холодильнику на 3 години. Якщо ж у вас багато вишні, і ви не знаєте що з нею робити, то приготуйте ще й вишня в шоколаді .
Мус з ягід малини - рецепт
Інгредієнти: малина - 170 г; цукор - 3/4 ст; сіль - щіпка; сметана - 3 ст. ложки; малинове желе - 1 1/2 ст. ложки; вершки для збивання - 1/2 ст. Приготування У сотейник закладаємо малину, цукор і сіль, тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки вона не стане рідкою і не почне пузиритися. Після цього пюрируем ягоди в блендері, а отримане пюре остуджуємо.
Малинове желе розводимо у рівній кількості води до повного розчинення. Додаємо желе в сметану, змішану з вже збитими вершками, туди ж заливаємо остиглий ягідний джем, ретельно перемішуємо мус. Розливаємо десерт з тарталеткам, охолоджуємо 3 години, а після прикрашаємо цілими ягодами малини і тертим шоколадом.