Вернуться назад Распечатать

Ягідний мус - рецепт

Ягідний мус - рецепт
Ягідний мус - це легкий десерт, який готується буквально миттєво і практично без зусиль, а виглядає, при відповідній сервіровці, як страва ресторанного класу. Готувати мус можна як із заморожених, так і з свіжих ягід, що робить його універсальним десертом в будь-який час року.
Як приготувати ягідний мус ми розповімо в цьому рецепті.

Мус з ягід полуниці - рецепт


Інгредієнти:

  • яєчні білки - 3 шт.;

  • цукор - 50 г;

  • полуниця - 300 г;

  • сметана - 142 мл


  • Приготування
    Ягоди промиваємо і пюрируем за допомогою блендера. Готове ягідне пюре подслащиваем, при потребі.
    Яєчні білки збиваємо з цукром до білих піків (у цьому вам допоможе стаття « Як правильно збити білки »), а потім перемішуємо зі сметаною та полуничним пюре. Розкладаємо десерт по креманках або келихах і охолоджуємо перед подачею.

    Ягідний мус з вишні - рецепт


    Інгредієнти:

  • вишня (без кісточки) - 350 г;

  • желатин - 7 г;

  • цукор - 3/4 ст. + 2 ст. ложки;

  • лимонний сік - 2 ст. ложки;

  • збиті вершки - 3 ст.


  • Приготування
    Желатин замочуємо в 1/4 склянки води і залишаємо розбухати. Тим часом пюрируем вишні за допомогою блендера. В ягідне пюре підсипаємо додаємо цукор і лимонний сік. Набряклий желатин змішуємо з 3/4 ягідного пюре і додаємо в збиті вершки, ретельно перемішуємо.
    Мус розкладаємо по креманкам, поливаємо пюре, залишаємо в холодильнику на 3 години. Якщо ж у вас багато вишні, і ви не знаєте що з нею робити, то приготуйте ще й вишня в шоколаді .

    Мус з ягід малини - рецепт


    Інгредієнти:

  • малина - 170 г;

  • цукор - 3/4 ст;

  • сіль - щіпка;

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • малинове желе - 1 1/2 ст. ложки;

  • вершки для збивання - 1/2 ст.

  • Ягідний мус - рецепт

    Приготування
    У сотейник закладаємо малину, цукор і сіль, тримаємо суміш на вогні до тих пір, поки вона не стане рідкою і не почне пузиритися. Після цього пюрируем ягоди в блендері, а отримане пюре остуджуємо.
    Малинове желе розводимо у рівній кількості води до повного розчинення. Додаємо желе в сметану, змішану з вже збитими вершками, туди ж заливаємо остиглий ягідний джем, ретельно перемішуємо мус. Розливаємо десерт з тарталеткам, охолоджуємо 3 години, а після прикрашаємо цілими ягодами малини і тертим шоколадом.