Вернуться назад Распечатать

Морозиво «Щербет»

Морозиво «Щербет»
Рідко зустрінеш людину, яка б не любила морозиво. Це і зрозуміло, яке ласощі може бути краще в спеку, ніж смачне морозиво. Зараз в магазинах величезних вибір різних видів цього частування. Але ж можна спробувати приготувати його самостійно. Ми вам в цьому допоможемо та розповімо, як приготувати морозиво «Щербет» в домашніх умовах. Цей вид холодного десерту відрізняється від того ж рецепту морозиво крем-брюле тим, що готується без молока. В його основі - фрукти і ягоди. Саме тому воно виходить особливо легким, що так актуально в спеку.

Морозиво «Щербет» - рецепт


Інгредієнти:

  • ягоди асорті - 05 кг;

  • апельсин - 1 шт.;

  • горіхи волоські - 50 г;

  • цукор - 80 г;

  • кокосова стружка.


  • Приготування
    Якщо ви використовуєте заморожені ягоди, то їх потрібно заздалегідь дістати з морозильної камери, щоб вони оговтались поступово при кімнатній температурі. Цукор в кавомолці перетворюємо в цукрову пудру. З апельсина видавлюємо сік. До нього додаємо цукрову пудру і ягоди. Горіхи подрібнюємо, додаємо до решти інгредієнтів. Туди ж висипаємо і кокосову стружку. Тепер все це гарненько збиваємо блендером або міксером, розливаємо по формах і відправляємо в морозилку. Обов'язкова умова: приблизно через годину формочки потрібно діставати і перемішувати наше майбутнє морозиво, щоб не вийшов щербет з льодом, адже ми не використовували штучних добавок. До повної готовності морозиво має простояти в морозилці 7-8 годин.

    Морозиво «Бананово-ананасовий шербет»


    Інгредієнти:

  • банани - 3 шт.;

  • консервовані ананаси - 50 г;

  • кедрові горішки - 100 г;

  • ванільний цукор - 1 пакетик;

  • банановий лікер - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    М'якоть бананів нарізаємо кубиками,
    Морозиво «Щербет»
    складаємо в пластикову ємність і ставимо в морозилку приблизно на 5 годин. Кедрові горішки близько 5-6 годин вимочуємо в холодній воді, потім очищаємо їх. Ананаси нарізаємо дрібними кубиками. Горіхи з замороженими бананам перетираємо у блендері, додаємо ананаси, банановий лікер і ванільний цукор. Все добре перемішуємо і відправляємо в холодильник на півгодини. Перед подачею на стіл морозиво можна прикрасити горішками і гуртками банана.
    Варто сказати, що приготувати фруктовий лід в домашніх умовах теж можна, причому з ягід та фруктового соку. Все смачно, натурально і корисно, як і щербет.