Фруктовий суп, як і фруктовий салат з йогуртом можна приготувати з будь-яких фруктів або ягід. Його можна їсти навіть охолодженим. Це не тільки поживний, вітамінний блюдо, але і просто солодкий десерт, який, безсумнівно, сподобається всім дітям! Давайте розберемося, як приготувати фруктовий суп!
Фруктовий суп з рисом
Інгредієнти: рис - 05 склянки, курага - 100 г; сушений інжир - 100 г; родзинки без кісточок - 100 г; цукровий пісок - 1 ст. ложка; сіль. Приготування Для початку перебираємо гарненько рис, промиваємо і відварюємо до готовності в злегка підсоленій воді. Потім відкидаємо на друшляк, чекаємо, поки рідина стече і трохи обсушуємо.
Тепер моєму курагу і опускаємо її приблизно на 10 хвилин у гарячу воду. Після остуджуємо, витираємо рушником і нарізаємо тонкою соломкою. Родзинки моєму і теж ошпарюємо окропом. Після відкидаємо на сито і висушуємо. Те ж саме робимо з інжиром.
Далі акуратно з'єднуємо всі настої від сухофруктів і проціджують через марлю. Потім курагу, родзинки та інжир перемішуємо і заливаємо фруктовим бульйоном. Ставимо на слабкий вогонь і варимо протягом 15 хвилин. Додаємо заздалегідь зварений рис і кладемо за смаком цукор, перемішуємо гарненько і кип'ятимо.
На цьому приготування солодкого супу з сухофруктів закінчено і він готовий до вживання.
Апельсиновий суп
Інгредієнти: апельсин - 05 шт.; цукор - 1 ст. ложка; картопляний крохмаль - 10 г; сметана - 1 ст. ложка; лимонна кислота - за смаком. Приготування Розчиняємо цукор в гарячій кип'яченій воді, додаємо подрібнену апельсинову цедру і доводимо до кипіння. Далі кладемо заздалегідь замочений картопляний крохмаль і перемішуємо. Трохи охолоджуємо суміш і додаємо очищені скибочки апельсина, лимонну кислоту. Накриваємо кришкою і проварюємо 5 хвилин.
Яблучний суп
Інгредієнти: яблука - 600 г; картопляний крохмаль - 2 ст. ложки; цукровий пісок - 200 г; мелена кориця - 1 ч. ложка; свіжі вершки - 100 мл Приготування Яблука миємо, перебираємо і очищаємо від шкірки. Потім нарізаємо їх невеликими скибочками або кубиками, заливаємо холодною кип'яченою водою і варимо на повільному вогні до готовності.
Далі додаємо за смаком цукор, мелену корицю і картопляний крохмаль, заздалегідь розведений у воді, все перемішуємо і доводимо до кипіння. При подачі на стіл в тарілку з супом наливаємо трохи вершків. На друге до цієї страви можна подати яблука в листковому тісті буде дуже смачно!