Про те, наскільки корисні для здоров'я мюслі людини, знають вже і дорослі, і діти. Більш ідеального сніданку, який би забезпечував організм всіма необхідними корисними речовинами, ще не придумали.
Але далеко не всі люди знають, як правильно готувати мюслі, щоб вони виходили ще й смачними, тому відмовляються від цього чудового блюда. Якщо ви любите мюслі або тільки збираєтеся зробити їх частиною свого раціону, підібрані нами рецепти будуть якраз до речі.
Мюслі з кефіром
Цей варіант сніданку хороший не тільки тим, що ваш організм отримує одночасно і клітковину і кисломолочні бактерії, але і тим, що він дуже швидко і легко готується. Вам просто потрібно взяти мюслі, кількість залежить від вашого апетиту, і залити їх кефіром. Головне зробити це потрібно завчасно і поставити блюдо ненадовго в холодильник, щоб воно просочилося. Якщо ви вранці збираєтеся в прискореному темпі, то мюслі можна приготувати з вечора і вранці насолоджуватися прекрасним сніданком.
Як готувати мюслі з молоком?
Приготування мюслі з молоком теж не вимагає великих витрат часу і сил. Якщо ви любите кип'ячене молоко, то просто залийте їм мюслі, дайте настоятися кілька хвилин і їжте. Якщо ж ви не сприймаєте кип'ячене молоко, мюслі можна залити і звичайним холодним, але тоді настоюватися вони будуть трохи довше.
Як готувати мюслі на воді?
Мюслі на воді можна зробити кількома способами. Перший - залийте їх звичайною кип'яченою водою, видавіть сік половинки лимона і, накривши кришкою, поставте все це на ніч у холодильник. Вранці такі мюслі можна їсти, додавши в них джем, варення або мед.
Другий спосіб більш швидкий. З ранку закип'ятіть воду, залийте нею мюслі, накрийте кришкою і дайте постояти близько 5 хвилин. Після цього можете також додати мед або варення і снідати.
Мюслі з йогуртом
Інгредієнти: ягідний йогурт - 200 мл; мюслі - 50 г; волоські горіхи - 50 г; желатин - 10 г; молоко - 50 мл; чорний чи молочний шоколад - 50 р. Приготування Шоколад натріть на тертці. Горіхи подрібніть. Мюслі з'єднайте з йогуртом, а желатин розчиніть в підігрітому молоці. Після цього повільно влийте його в суміш йогурту з мюслі і перемішайте все до отримання однорідної маси.
Візьміть глибоку скляну піалу або вазочку і налийте в неї 1/3 отриманої маси. Поставте її в морозилку хвилин на 10 потім дістаньте і посипте подрібненими горіхами і шоколадом. Потім налийте ще 1/3 частина йогуртовій маси і знову відправте в морозилку на 10 хвилин. Після цього знову посипте горіхами з шоколадом, вилийте залишки суміші і поставте в холодильник на 2-3 години для застигання.
По закінченні цього часу можете насолоджуватися прекрасним десертом.
Мюслі з фруктами
Інгредієнти: мюслі - 3 ст. ложки; йогурт або кефір - 150 мл; цукор - 1 ч. ложка; яблуко - 1 шт.; полуниця - 100 р. Приготування Мюслі з'єднайте з цукром і йогуртом (або кефіром). Яблуко натріть на крупній тертці, а полуницю порізати маленькими шматочками. Змішайте фрукти з мюслі і насолоджуйтеся смачним і корисним сніданком.
Якщо ви не любите полуницю або яблуко, або просто віддаєте перевагу інші фрукти,
можете поекспериментувати з будь-якими їх поєднаннями.
Мюслі з медом
У деяких вже готових мюслі в якості підсолоджувача використовується цукор, що робить їх не такими вже й корисними. Якщо ж ви купуєте або самі робите мюслі без цукру, але все-таки хочете, щоб вони були більш солодкими і приємними на смак, то в цьому вам найкраще допоможе мед. Мюслі з медом можна заливати холодним або гарячим молоком, окропом, йогуртом або кефіром, все залежить від ваших уподобань.
Ну а якщо ви не хочете їсти мюслі щодня, то розбавте своє меню сирним суфле і фруктовим супом !