Всі діти дуже люблять солодке. Навіть незважаючи на те, що це шкідливо, вони завжди просять дати їм цукерки «Трюфель» , смажене морозиво та інші солодощі. Пропонуємо вам альтернативне вирішення цього нелегкого завдання. Давайте розглянемо кілька рецептів приготування батончиків мюслі. Крім сухофруктів і фруктів в їх склад входять ще дуже корисні вівсяні пластівці. Домашні батончики мюслі виходять не тільки набагато смачніше, але й корисніше магазинних солодощів.
Як приготувати батончики мюслі?
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 2 ст.; зелене яблуко - 1 шт.; груша - 1 шт.; банан - 1 шт.; смажений мигдаль, волоські горіхи або арахіс - 3 ст. ложки; родзинки, чорнослив, курага - 3 ст. ложки. Приготування Як зробити батончик мюслі будинку? Беремо зелене яблуко і грушу, гарненько миємо, витираємо і натираємо фрукти на крупній тертці. Банан очистити від шкірки і розминаємо виделкою в пюре, а сухофрукти дрібно нарізаємо кубиками.
Всі інгредієнти змішуємо в глибокій мисочці до одержання однорідної маси, що нагадує по консистенції густе тісто. Далі викладаємо отриману фруктову суміш рівномірним шаром на деко, застелений пергаментним папером, вирівнюємо краю ложкою і випікаємо при температурі 180 градусів до повної готовності. Потім акуратно нарізаємо мюслі ще гарячим на порційні шматочки - батончики, охолоджуємо і подаємо до столу.
Простий рецепт батончиків мюслі
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 200 г; суміш сухофруктів - 200 г; суміш горіхів - 100 г; рослинна олія - 50 мл; мед - 50 мл Приготування Як зробити батончик мюслі? Беремо сухофрукти, ретельно миємо, висушуємо, великі нарізаємо невеликими шматочками, горіхи дрібно рубаємо. Змішуємо в мисці горіхи, вівсяні пластівці, сухофрукти, можете додати за смаком очищені насіння. В окремому посуді нагріваємо на водяній бані мед, щоб він став рідким. Потім вливаємо до нього трохи рослинного масла і виливаємо отриману суміш в сухофрукти з пластівцями.
Невелику форму для випічки або деко застеляємо пергаментним папером, рівномірним шаром викладаємо суміш, добре її утрамбовуючи і розрівнюючи ложкою. Ставимо деко в заздалегідь розігріту до 160 градусів духовку, випікаємо протягом 30 хвилин до отримання світло - золотистого кольору. Далі повністю готовий корж охолодити і, коли він охолоне, нарізаємо тонкими смужками. Подаємо до столу! Приємного вам апетиту!