Хто з нас не пам'ятає, як в дитинстві нагрівали на газовій плиті важенну чавунну вафельницю, заливали в неї тісто і смажили вафлі - ніжні, хрусткі, які можна було згорнути трубочкою, залити всередину згущеного молока і з насолодою віддаватися чаювання. Сьогодні не тільки вафельниці стали легше, але домашні вафлі мало, хто пече, хоча рецепт їх зберігається практично в кожному будинку. Давайте згадаємо забутий рецепт приготування вафель і присвятимо один вечір їх випіканні.
Класичні вафлі - рецепт
У багатьох країнах вафлі обожнюють, їх подають на десерт, доповнюючи морозивом і варенням, джемом і фруктами. Тонкі і хрусткі, м'які, пишні - навряд чи знайдеться хтось байдужий до вафель. Давайте спробуємо приготувати класичні вафлі в домашніх умовах.
Інгредієнти: масло вершкове - 250 г; борошно - 230 г; яйця - 4 шт.; сіль - 1 щіпка; цукор - 200 г; сода - 1/4 ч. ложки. Приготування М'які вафлі у вафельниці, рецепт яких ми наводимо вам, готуються досить швидко. Головне - отримати тісто потрібної консистенції, тому борошно ви можете додавати трохи менше, так і більше.
Гарненько збиваємо охолоджені яйця з цукром в піну, потім додаємо вершкове масло (розтоплене) і продовжуємо збивати міксером. Борошно просіваємо, потім додаємо сіль і соду, змішуємо з яйцями, маслом і замішуємо тісто. Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану. Вафельницю нагріваємо, наливаємо тісто і випікаємо солодкі вафлі, рецепт приготування яких займе близько 4 хвилин.
М'які вафлі у вафельниці - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 200 г; борошно - 15 склянки; яйця - 5 шт.; цукор - 250-300 р. Для начинки:
вершкове масло (розм'якшене) - 200 г; варене згущене молоко - 1 банка. Приготування Тісто для вафель, рецепт яких ми наводимо вам, обов'язково повинно бути не дуже рідким, але і не дуже густим. Наливайте його тонким шаром, якщо хочете отримати більш хрусткі вафлі.
У розтоплене вершкове масло додаємо яйця і добре збиваємо. Потім додаємо цукор, борошно і ретельно вимішуємо тісто має нагадувати густу сметану. Нагріваємо вафельницю, змащуємо вершковим маслом, наливаємо тісто і випікаємо м'які вафлі (на даний рецепт піде близько 3-4 хвилин). У гарячому вигляді скручуємо трубочку, залишаючи всередині місце для начинки. Для начинки перемішуємо варене згущене молоко з м'яким вершковим маслом і наповнюємо остиглі трубочки.
Рецепт випічки вафель зі згущеним молоком
Для начинки в рецепті вафель у домашніх умовах ви можете взяти згущене молоко, густий джем, додати горішки або цукати. Єдиний мінус - якщо вафлі трохи полежать, то перестануть бути хрусткими, але менш смачними вони не стануть.
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове (розм'якшене) - 250-300 г; цукор (пісок) - 1 склянка; яйця - 5 шт.; борошно - 15 склянки. Для начинки:
вершкове масло - 150-200 г; варене згущене молоко - 1 банка; горіхи волоські - 1 жменя. Приготування Збиваємо яйця білого кольору, додаємо склянку цукру, м'яке вершкове масло, просіяне борошно і замішуємо тісто консистенції густої сметани. Нагріваємо вафельницю, змащуємо її маслом і наливаємо ложкою тісто. Випікаємо вафлі 3-4 хвилини, потім скручуємо в трубочку і викладаємо остигати на тарілку. Для начинки змішуємо згущене молоко з подрібненими горішками, додаємо вершкове масло і начиняємо остиглі вафельні трубочки. Приємного чаювання!
Не залиште в стороні і ще пару "вафельних" рецептів: вафельних трубочок зі згущеним молоком і вафельного торта .