Коли вам хочеться порадувати себе і своїх близьких смачним і корисним стравою, сирний пудинг, підійде для цього як не можна краще.
Сирний пудинг в духовці
Якщо вам потрібен смачний десерт, який не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих, ми розповімо, як приготувати сирний пудинг з ягодами.
Інгредієнти: сир - 1 кг; яйця - 4 шт.; цукор - 200 г; масло вершкове - 150 г; ванільний пудинг - 1 пакетик; будь-які ягоди - 100 р. Приготування Розм'якшене вершкове масло збийте з цукром до однорідного стану. Потім, продовжуючи збивати, додайте в масу яйця, по одному, а після цього сир і ванільний пудинг. Ягоди вимити, форму для запікання змастіть маслом, посипте борошном і перекладіть в неї суміш.Зверху розкладіть ягоди і відправте пудинг в духовку, нагріту до 180 градусів на 1 годину. Коли він буде готовий, посипте при бажанні, цукровою пудрою і подавайте до столу.
Сирний пудинг з манкою
Інгредієнти: сир - 500 г; молоко - 350 мл; яйця - 4 шт.; манна крупа - 150 г; цукор - 150 г; ванілін за смаком. Приготування Насипте манку в холодне молоко, розмішайте, поставте на вогонь і варіть до загустіння. Після цього дайте охолонути. В цей час відокремте білки від жовтків, збийте останні зі 100 г цукру, з'єднайте з сиром і ваніліном, і добре збийте міксером. Потім додайте до сиру остиглу манку і знову ретельно перемішайте. Білки збийте з залишками цукру і влийте в сирно-манну суміш. Форму для випічки змастіть маслом, покладіть в неї тісто і поставте в розігріту до 180 градусів духовку.
Готуйте сирно-манний пудинг приблизно 50-60 хвилин і подавайте зі сметаною.
Дієтичний сирний пудинг - рецепт
Інгредієнти: нежирний сир - 500 г; сметана - 100 г; картопляний крохмаль - 2 ст. ложки; яйця - 5 шт.; цукор - 1 ст.; ванілін за смаком. Приготування За допомогою блендера змішайте сир, сметану і яєчні жовтки. Потім додайте ванілін і крохмаль. Білки збийте в тугу піну з цукром і дрібкою солі. Після цього акуратно з'єднайте обидві суміші, змішуючи їх ложкою.
Форму для запікання змастіть маслом і обережно перекладіть в неї підготовлену масу. Духовку розігрійте до 160 градусів і випікайте пудинг протягом 50-60 хвилин. Коли пудинг буде готовий, дайте йому охолонути, не виймаючи з форми, і тільки після цього дістаньте і подавайте до столу.
Пудинг сирний з яблуками
Процес приготування цього сирного пудингу настільки простий, що його можна зробити, навіть якщо у вас мало часу, а терміново потрібно смачне частування.
Інгредієнти: сир - 500 г; смажений мигдаль - 50 г; яблука - 2-3 шт.; молоко - 300 мл; мука - 4 ст. ложки; яйця - 2 шт.; цукор - 100 г; вершкове масло - 1 ч. ложка. Приготування
Яблука помийте, поріжте тонкими скибочками і викладіть на дно форми для запікання, попередньо змастивши її вершковим маслом. Молоко, цукор і сир змішайте за допомогою блендера. Потім додайте до них манку і подрібнені горіхи.
Яйця збийте з дрібкою солі і обережно вилийте в сирну масу. Перемішайте все гарненько і залийте цією сумішшю яблука. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте в неї пудинг приблизно на 50 хвилин.
Пудинг сирний з родзинками
Інгредієнти: сир - 150 г; манка - 15 г; сметана - 50 г; панірувальні сухарі - 5 г; цукор - 15 г; вершкове масло - 5 г; родзинки - 20 г; яйця - 2 шт.; сіль і ванілін за смаком. Приготування У одного яйця, відокремте білок від жовтка. Змішайте останній з сиром, цукром, сіллю, розм'якшеним маслом, борошном, ваніліном і промитим ізюмом. Гарненько все перемішайте. Форму змастіть маслом, посипте сухарями і викладіть туди сирну масу. Сметану змішайте з другим яйцем і змажте цією сумішшю поверхню майбутнього пудингу. Поставте його в духовку і готуйте при 200 градусах 25-35 хвилин. Після випікання дайте готового десерту постояти у формі ще 5-10 хвилин, а потім діставайте.
Не забудьте також скуштувати банановий і шоколадний пудинг за нашими рецептами. Приємного апетиту!