Праліне - це популярний французький десерт, приготований у формі невеликих цукерок з горіхів, обсмажених в цукрі. Це ласощі названо на честь французького кондитера Плессі-Пралина, який придумав десерт з тертого мигдалю, перемішаних з медом зацукрованим, маленькими шматочками шоколаду, і залитих паленим цукром. У наші дні горіхове праліне використовується для приготування різноманітних начинок, десертів, прикрас тістечок і тортів. Давайте розглянемо рецепт приготування праліне.
Рецепт горіхового праліне
Інгредієнти: мед - 2 ст. ложки; цукор світло - коричневий - 2 ст. ложки; волоські горіхи - 05 склянки; топлене масло - 1 ст. ложка; сіль - щіпка. Приготування Як приготувати праліне в домашніх умовах? Отже, спочатку розтоплюємо на слабкому вогні мед, додаємо в нього подрібнені волоські горіхи, коричневий цукор, щіпку солі і топлене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси і викладаємо рівномірним тонким шаром на деко, застелений пергаментним папером. Потім, відправляємо десерт в попередньо розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин, поки цукор і мед не розтопиться і не перетворяться в карамель.
Дістаємо деко з духовки і за допомогою лопатки перемішуємо горіхи так, щоб карамель рівномірно покрила їх.
Далі повертаємо лист назад в духовку і запікаємо ще 3 хвилини. По закінченню часу праліне має придбати виражений горіховий запах і насичений золотисто-коричневий колір. Тепер акуратно дістаємо десерт з духовки і даємо йому охолонути.
Остиглу масу розламуємо на маленькі шматочки з допомогою ножа або руками. Також десерт можна заздалегідь сформувати в окремі цукерки, і залишити охолоджуватися в такому вигляді. Праліне краще все відразу, але можна також заморозити в контейнері.
Прекрасним топпінгом до ваших десертів і відмінним доповненням до вечірнього чаю також послужать нуга і конфітюр , смак яких не залишить байдужим нікого.