Вернуться назад Распечатать

Рецепт праліне

Рецепт праліне
Праліне - це популярний французький десерт, приготований у формі невеликих цукерок з горіхів, обсмажених в цукрі. Це ласощі названо на честь французького кондитера Плессі-Пралина, який придумав десерт з тертого мигдалю, перемішаних з медом зацукрованим, маленькими шматочками шоколаду, і залитих паленим цукром. У наші дні горіхове праліне використовується для приготування різноманітних начинок, десертів, прикрас тістечок і тортів. Давайте розглянемо рецепт приготування праліне.

Рецепт горіхового праліне


Інгредієнти:

  • мед - 2 ст. ложки;

  • цукор світло - коричневий - 2 ст. ложки;

  • волоські горіхи - 05 склянки;

  • топлене масло - 1 ст. ложка;

  • сіль - щіпка.


  • Приготування
    Як приготувати праліне в домашніх умовах? Отже, спочатку розтоплюємо на слабкому вогні мед, додаємо в нього подрібнені волоські горіхи, коричневий цукор, щіпку солі і топлене вершкове масло. Все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси і викладаємо рівномірним тонким шаром на деко, застелений пергаментним папером. Потім, відправляємо десерт в попередньо розігріту духовку і випікаємо при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин, поки цукор і мед не розтопиться і не перетворяться в карамель.
    Рецепт праліне
    Дістаємо деко з духовки і за допомогою лопатки перемішуємо горіхи так, щоб карамель рівномірно покрила їх.
    Далі повертаємо лист назад в духовку і запікаємо ще 3 хвилини. По закінченню часу праліне має придбати виражений горіховий запах і насичений золотисто-коричневий колір. Тепер акуратно дістаємо десерт з духовки і даємо йому охолонути.
    Остиглу масу розламуємо на маленькі шматочки з допомогою ножа або руками. Також десерт можна заздалегідь сформувати в окремі цукерки, і залишити охолоджуватися в такому вигляді. Праліне краще все відразу, але можна також заморозити в контейнері.
    Прекрасним топпінгом до ваших десертів і відмінним доповненням до вечірнього чаю також послужать нуга і конфітюр , смак яких не залишить байдужим нікого.