Любите оладки з яблуками, але не любите возитися з тестом для оладок? Тоді «Яблука в клярі» - рецепт для вас! Блюдо рум'яних, схожих на пончики кругляшків, посипаних цукровою пудрою або корицею, поданих до ароматної кави або чаю, зробить ваше ранок незабутнім. А дивовижний запах змусить домочадців вистрибнути з ліжка раніше, ніж подзвонить будильник. Таким чином, ви заощадите час на приготування їжі, збережете нерви, і отримаєте прекрасний, збалансований поживний сніданок! Яблука в клярі можна їсти в будь-який прийом їжі.
успіх приготування красивих і смачних яблук в тісті кляр, залежить від правильного приготування кляра; яблука - соковиті фрукти, для них потрібно більш в'язкий кляр; якщо опущена в кляр столова ложка покрита тестом рівномірно, без просвітів, значить кляр вийшов потрібної консистенції; якщо тісто погано прилипає до поверхні яблук, промокніть шматочки яблук серветкою, перед тим, як занурювати їх в кляр; якщо для приготування кляра брати не звичайну воду, а мінеральну, то готові вироби будуть більш пишними; смажити вироби в клярі потрібно тільки в досить нагрітому маслі, щоб тісто відразу починала шипіти і покриватися рум'яною скоринкою; білки для кляру краще збивати окремо і додавати в тісто перед самим початком смаження, це додасть пишність готовим виробам; продукти для приготування кляра повинні бути холодними. Отже, приступаємо до приготування яблук смажених у фритюрі. Підготуйте всі потрібні продукти. Розставте посуд так, щоб між сковородою і мискою з кляром було найменша відстань, інакше, поки ви донесете яблуко до сковороди, кляр може частково стекти з яблука, або закапати стіл і підлогу. Не забувайте про те, що кляр, поміщений в кипляче масло, може бризкати. Забезпечите себе від олійних бризок. Отже вперед!
Яблука в клярі - рецепт
Інгредієнти: яблука великі - 5 шт; цукор - 1 ст.; борошно - 1 ст.; яйця - 3 шт.; сметана - 1/2 ст.; сіль - за смаком; масло - для смаження; вода мінеральна; кориця. Приготування Перед тим, як робити кляр , відокремлюємо білки від жовтків і відправляємо в холодильник охолодитися. Змішуємо жовтки, сметану, частина цукру і сіль в однорідну масу. Потроху додаючи борошно, замішуємо в'язке тягуче тісто. Потрібної консистенції досягаємо додаванням води (краще мінеральної).
Яблука миємо, виймаємо серцевину спеціальним пристосуванням, або гострим ножем, ріжемо на шматочки рівної товщини. Якщо часточки дуже великі, то можна розрізати ще навпіл.
Збиваємо білки з цукром в круту піну. Акуратно вводимо збиті білки в тісто, розмішуємо.
В розпечене масло, але не так, щоб горіло, капаємо крапельку кляру. Якщо крапелька почала відразу ж підстрибувати і рум'янитися, то можна приступати до жарению.
Накаливайте шматочок яблука виделкою, занурюйте в кляр і тут же кладіть у шипляче масло. Встигайте вчасно перевертати зарумянившиеся часточки. Готові яблука виймайте шумівкою і складайте в блюдо, вистелене паперовими серветками, щоб вбралося зайве масло.
Ви любите корицю? Тоді готуйте яблука в клярі з корицею. Нею можна посипати готові вироби, або ж додати 05 ч. ложки кориці в кляр. Щоб страва з готовими яблуками в клярі виглядало більш ошатно, а самі яблука стали ще смачніше, посипте гірку з приготованими яблучками цукровою пудрою. Якщо ви вважаєте, що на ваш смак блюдо вийшло недостатньо солодким, то подайте окремо сироп. Яблука в тісті та з сиропом, це дуже смачно і нагадує яблучні оладки.
Бачите, в тому, як приготувати яблука в клярі немає абсолютно нічого складного.