Вернуться назад Распечатать

Молочні іриски

Молочні іриски
Солодке люблять і дорослі і діти, але отримуючи задоволення, ми хочемо бути впевненими, що не шкодимо своєму здоров'ю, тому кращий спосіб готувати цукерки в домашніх умовах. Ми вирішили поділитися з вами рецептом, як приготувати цукерки " тоффі у себе на кухні.

Рецепт тоффі


Інгредієнти:

  • вершковий ірис - 250 г;

  • фундук - 30 шт.;

  • темний шоколад - 50 г;

  • вершки 10% - 6 ст. ложок;

  • коньяк - 1 ст. ложка;

  • вершкове масло - 25 ст. ложки.


  • Приготування
    Ірис поломайте на шматочки, покладіть в каструлю і розтопіть на водяній бані, додавши 5 столових ложок вершків і коньяк. Зніміть масу з вогню і додайте в неї 2 столові ложки розм'якшеного вершкового масла, ретельно все перемішайте, щоб вийшла однорідна блискуча маса.
    Підготовлені цукеркові формочки змастіть маслом, покладіть в них ірис, в середину кожної цукерки вставити по одному горішку і залийте його залишками ірису зверху.
    Шоколад розтопіть на водяній бані разом з 1 столовою ложкою вершків, додайте залишки вершкового масла і перемішайте. Чайною ложкою покладіть шоколад в центр кожної цукерки і поставте їх в морозилку на 4-5 годин.

    Тоффі цукерки - рецепт


    Інгредієнти:

  • цукор - 200 г;

  • вершкове масло - 200 г;

  • ванільна есенція - 1 ч. ложка;

  • вода - 1/4 ст.;

  • сіль - 1/2 ч. ложки;

  • чорний шоколад - 110 г;

  • молочний шоколад - 110 г;

  • горіхи пекан і волоські - 1/2 ст.


  • Приготування
    Змішайте в каструлі цукор, воду, вершкове масло і сіль. Варіть на повільному вогні, весь час помішуючи, поки суміш не нагріється до 180 градусів (вимірюйте температуру спеціальному термометром). Після цього зніміть каструлю з вогню і додайте в неї ванільну есенцію, ретельно перемішайте.
    Молочні іриски
    Негайно перелийте тоффі в неглибоку форму, змащену маслом, і поставте в холодильник. Шоколад розламайте на шматочки і розтопіть.
    Дістаньте тоффі з холодильника, розподілите половину шоколаду на його поверхні, посипте половиною подрібнених горіхів і знову поставте масу в холодильник. Після того, як шоколад застигне, переверніть десерт і змажте другою половиною розтопленого шоколаду іншу сторону тоффі, її теж посипте горіхами і відправте в холодильник. Коли шоколад застигне, наріжте тоффі на шматочки.
    Любите домашні цукерки? Тоді неодмінно спробуйте рецепти цукерок із сухофруктів і домашніх трюфелів .