Будь-мус, рецепт якого можна знайти нижче, є чудовою ідеєю для швидкого і корисного десерту, від якого прийдуть в захват навіть найвибагливіші гості.
Полуничний мус - рецепт на вечір
Мус з полуниці, рецепт якого представлений нижче, стане справжнім відкриттям для всіх любителів цієї ягоди. Такий десерт стає прикрасою будь якого столу, а готувати його можна навіть взимку, замінивши свіжу полуницю на заморожену.
Інгредієнти: вершки 33% - 250 мл; полуниця - 400 г; цукор - 2 ст. ложки; желатин - 1 ст. ложка; вода - 3 ст. ложки; м'ята для прикраси. Приготування Полуницю необхідно вимити і просушити, після чого подрібнити в блендері до консистенції пюре. Далі потрібно додати в масу цукор і заново перемолоти її в блендері.
Слід замочити Желатин в холодній воді і залишити набухати. Після цього потрібно відправити посуд з желатином на водяну баню і дочекатися його повного розчинення, а потім перемішати з полуничною масою.
Вершки необхідно збити до отримання піни, після чого частинами змішувати їх з полуницею. Одержаний полуничний мус слід розлити по формах і відправити в холодильник. Якщо приготувати страву вранці, є його можна ввечері, повернувшись з роботи.
Ягідний мус - рецепт для ледачих
Інгредієнти: ягоди (будь-які на вибір) - 1 ст.; цукор - 1/2 ст.; манна крупа - 4 ст. ложки; вода - 500 мл Приготування Для приготування ягідного мусу буде потрібно мінімум зусиль і часу. Першим ділом потрібно перетерти ягоди до стану пюре, краще за все робити це в блендері. Сік з ягідного пюре потрібно віджати і злити в окремий посуд.
В отриману суміш необхідно додати цукор, воду, манну крупу і відправити її на вогонь. Варити масу слід 7-10 хвилин на повільному вогні до загустіння, після цього потрібно змішати зварені ягоди з віджатим раніше соком і перелити мус у формочки.
Перед подачею слід охолодити блюдо в холодильнику.
Фруктовий мус - рецепт на 30 хвилин
Ягоди, які використовувалися в попередньому рецепті, можна замінити будь-якими іншими фруктами, наприклад, персиком або манго. В іншому слід дотримуватися описаних вище дій.
Яблучний мус - рецепт з манкою
Інгредієнти: яблуко - 4 шт.; вода - 500 мл; манка - 2 ст. ложки цукор - 150 р. Приготування Яблука необхідно почистити, нарізати невеликими кубиками і зварити у воді на повільному вогні, по часу це займе 20-25 хвилин. Готову яблучну масу необхідно змішати з цукром і манкою і тушкувати на повільному вогні ще 5 хвилин, після чого розлити по формочках і дати їй охолонути.
Апельсиновий мус - рецепт з желатином
Інгредієнти: апельсин - 2 шт.; желатин - 36 м; цукор - 150 г; вода - 3 ст. Приготування Насамперед необхідно замочити желатин в холодній воді, після чого можна зайнятися приготуванням інших інгредієнтів.
Апельсини очистіть від шкірки і віджати з них сік. Цедру слід залити водою і варити на повільному вогні 5 хвилин, після чого змішати з желатином і цукром і довести суміш до кипіння. В останню чергу слід додати сік, після чого зняти посуд з плити і охолодити масу.
Остиглу апельсинову масу необхідно збити міксером і розлити її по формах, які потім слід відправити їх в холодильник. Є страву можна за кілька годин.
Банановий мус - рецепт на 20 хвилин
Інгредієнти: банан - 2 шт.; цукор - 1 ст. ложка; вершки 20% - 200 г; лимонний сік - 1 ч. ложка. Приготування Рецепт приготування мусу з банана гранично простий. Для початку необхідно очистити фрукти і розтерти їх у рідку масу, додавши до неї лимонний сік.
В окремому посуді потрібно збити цукор і вершки, після чого додати їх в бананову масу і ретельно перемішати всі інгредієнти. Подавати страву можна відразу, розклавши мус по креманкам, проте краще відправити його в холодильник на кілька годин.