Зараз ми вам розповімо рецепти приготування листкових трубочок з кремом. Для когось, можливо, це виявиться новеньким ласощами, ну а для більшості це дуже смачний десерт подом з дитинства. Найчастіше листкові трубочки готують з білковим або заварним кремом .
Трубочки з білковим кремом - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 300 г; вершкове масло - 150 г; яйця - 1 шт.; оцет - 1 ч. ложка; молоко - 2 ст. ложки; сіль - на кінчику ножа. Для крему:
білки - 3 шт.; вода - 1/3 склянки; цукор - 150 г; оцет - 05 ч. ложки; сік 1 лимона. Приготування Готуємо листкове тісто: висипаємо на стіл половину борошна, в центрі робимо поглиблення, в нього вбиваємо яйце, додаємо сіль, оцет, молоко і замішуємо тісто. З вершкового масла і залишилася борошна робимо друге тісто. Тепер перше тісто розгортаємо в пласт, на середину викладаємо друге і звертаємо конверт. Розкачуємо його, зверху злегка присипаємо борошном, потім згортаємо в 3 рази і відправляємо хвилин на 10 в холодильник. Потім дістаємо тісто, знову розгортаємо і згортаємо. Повторюємо процедуру ще 2 рази. Після цього розкачуємо тісто вже безпосередньо для підготовки до випічки в тонкий пласт. Вирізаємо з пласта тіста смужки довжиною 30 см і шириною 3 см і кожну з них, по спіралі, намотуємо на металевий конус так, щоб кожен новий виток трохи знаходив на попередній. Змащуємо тісто яйцем і за бажанням посипаємо цукром. Викладаємо конуси на деко і при температурі 240 градусів випікаємо 20 хвилин. Після цього трубочки акуратно знімаємо з форми і охолоджуємо.
Готуємо крем: охолоджені білки збиваємо в густу піну. Потім готуємо сироп: цукор додаємо воду і розтоплюємо на вогні. Далі, не перестаючи збивати, по чайній ложці вливаємо сироп у білки, потім додаємо лимонний сік і оцет.
Наповнюємо заготовки отриманою масою. Трубочки з білковим кремом готові!
Трубочки з заварним кремом
Звичайно, можна, самостійно готувати листкове тісто , як у попередньому рецепті. А можна заощадити час і приготувати листкові трубочки з кремом з готового магазинного тесту.
Інгредієнти: листкове тісто - 1 кг; молоко - 250 г; жовтки - 6 шт; борошно - 2 ст. ложки з гіркою; цукор - 200 г; вершкове масло - 130 г; вершки - 150 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Готове листкове тісто розгортаємо в пласт товщиною приблизно 3 мм Ріжемо його на смуги завдовжки 25-30 см і шириною 25 див Накручуємо їх на конусоподібні форми. Викладаємо заготовки на деко і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Випікаємо хвилин 20-25 поки трубочки не придбають рум'яний колір.
Готуємо заварний крем: молоко доводимо до кипіння. Жовтки, борошно і 150 г цукру добре перемішуємо і потім потроху вливаємо молоко, ретельно помішуючи. Отриманої суміші даємо охолонути, а потім додаємо розм'якшене вершкове масло і збиваємо
міксером. Тепер змішуємо вершки з цукром і ванільним цукром, збиваємо їх до отримання піни і акуратно змішуємо з кремом. Наповнюємо їм кондитерський мішок і начиняємо трубочки.
Крім того, для тістечка «Трубочка з кремом» можна зробити і сметанний крем. Для цього склянку сметани збиваємо зі 100 г цукрової пудри, додаємо 2 г желатину, розмоченого в 20 мл води, перемішуємо, викладаємо на холод хвилин на 20 а потім вже начиняємо їм трубочки.
Але як зробити трубочки з кремом, якщо немає спеціальних конусоподібних форм? Не турбуйтеся, можна обійтися і без них. Для цього знадобляться аркуші щільного паперу і степлер. Формуємо з паперу конуси, які по краях скріплюємо степлером. І використовуємо їх замість металевих форм.