Рецепт суфле прийшов до нас із Франції, саме їх кулінарам ми зобов'язані можливістю ласувати цим найніжнішим десертом. Любителям шоколаду напевно сподобаються наші рецепти, адже в них ми розповімо, як приготувати шоколадне суфле в домашніх умовах.
Як приготувати шоколадне суфле?
Інгредієнти: чорний шоколад - 50 г; яйця - 2 шт.; масло вершкове - 50 г; борошно - 15 ст. ложки; цукор - 50 г; какао - 1 ст. ложка; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Вершкове масло і шоколад розтоплюємо на водяній бані. Яйця збиваємо з цукром, збивати їх не обов'язково, головне, щоб розчинився цукор. Додаємо до цієї масі борошно, какао, ванільний цукор, ретельно перемішуємо і з'єднуємо з масляно-шоколадною сумішшю. Розливаємо його по формочках і прибираємо приблизно на годину в морозилку. По закінченню цього часу розігріваємо духовку до 180 градусів і ставимо в неї наші формочки хвилин на 15.
Рецепт шоколадного суфле має свої особливості, точно слідуючи яким ви зможете отримати справжній повітряний десерт. Радимо не перетримувати суфле в духовці, всередині нього повинні залишитися хвилі гарячого шоколаду. Якщо ж суфле охололи, можна розігріти їх у мікрохвильовці, щоб отримати той самий гарячий десерт.
Як зробити шоколадне суфле в мікрохвильовці?
Інгредієнти: какао - 65 г; борошно - 1/4 склянки; цукор - 1 склянка; молоко - 200 г; вершкове масло - 65 г; яйця - 6 шт.; лимонний сік - 3/4 ч. ложки; сіль - 1 ч. ложка. Приготування У глибокій мисці з'єднуємо какао, сіль, половину цукру і борошно, потім вливаємо молоко і перемішуємо до стану однорідної маси. Ставимо отриману суміш в мікрохвильовку на 6 хвилин на максимальну потужність, при цьому кожні 2 хвилини тісто потрібно перемішувати, після закінчення 6 хвилин додаємо вершкове масло. В окремому посуді збиваємо яєчні білки з лимонним соком і
поступово вводимо цукор, що залишився. Збиваємо до тих пір, поки не вийде густа маса, яка тримає форму. Окремо збиваємо жовтки до того моменту, поки вони не починають світлішати. З'єднуємо молочну суміш з жовтками, перемішуємо і акуратно вводимо збиті білки. Розкладаємо отриману масу по формах і відправляємо в мікрохвильову піч. Випікаємо на низькій потужності 10 хвилин. Після цього встановлюємо режим середньої потужності і готуємо ще 12 хвилин. Ну, мабуть, і все - шоколадне суфле в мікрохвильовці готово. Подаємо до столу гарячим, полив глазур'ю.
У пошуках ніжних десертів не забудьте випробувати рецепти сирного суфле і фруктових мусів .