Молозиво - це дуже смачне і ніжне і солодке молочну страву. В залежності від часу приготування воно може бути дуже ніжним і м'яким або більш щільним. Готують його з коров'ячого або козячого молока після отелення, так і зі звичайного молока з додаванням згущеного молока. Молозиво дуже схоже на своєрідну запіканку сіро-жовтого або жовтуватого кольору, яка дуже поживна і калорійна. Давайте розглянемо деякі рецепти приготування страв з молозива.
Оладки изиолозива
Що можна приготувати з молозива? Представляємо вашій увазі досить простий, але дуже смачний рецепт оладок, які сподобаються всім без винятку.
Інгредієнти: молозиво - 500 мл; вода - 1 ст.; сода або дріжджі - 1 ч. ложка; сіль - щіпка; рослинне масло - для смаження; борошно - 3 ст. Приготування Що приготувати з молозива? З молозива, соди, води, солі та борошна замішуємо однорідне тісто некруте і смажимо невеликі оладки на добре розігрітій рослинній олії. Якщо замість соди ви використовуєте дріжджі, то замішуємо тісто так само, як для оладок на дріжджах.
Рецепт запіканки з коров'ячого молозива
Інгредієнти: молозиво - 3 л; яйце - 5 шт.; ванілін - за смаком; цукор - за смаком. Приготування Рецепт приготування молозива досить простий: беремо невелику каструльку, приблизно на 5 літрів, наливаємо в неї молозиво, яйця збиваємо з цукром до утворення піни і виливаємо їх у каструлю. Тепер, для приємного аромату і запаху, додаємо ваніль і перемішуємо. Приготоване молозиво ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і готуємо 40 хвилин.
Після закінчення часу перевіряємо готовність страви: якщо під рум'яною скоринкою ще залишилося молоко, то ставимо каструльку назад в духовку. Приготоване молозиво добре охолоджуємо і подаємо до столу.
Любителям домашніх молочних продуктів оветуем випробувати рецепти йогурту і варенеца . Приємного вам апетиту!