У спекотний літній період, коли яскраво світить сонце, завжди дуже хочеться чого-то охолоджує і незвичайного. Для того щоб трохи потішити себе, зовсім не обов'язково значне вкладення коштів. Можна, до наприклад, просто побалувати себе морозивом. Напевно, знайдеться небагато людей, які не любили б це ласощі і відязикалися б від нього. А чи знаєте ви, що морозиво можна не тільки купити в магазині, але і приготувати в домашніх умовах. Зробити це ласощі зможе кожен. Давайте розглянемо з вами як приготувати полуничне морозиво в домашніх умовах.
Полуничне морозиво - рецепт
Інгредієнти: цукор - 100 г; молоко - 250 мл; вершки - 250 мл; яєчні жовтки - 3 шт.; ванільна есенція - 1 ч. ложка; свіжа полуниця - 2 ст. Приготування Як приготувати полуничне морозиво? Отже, беремо рівно половину порції цукру, висипаємо в миску і додаємо свіжу вимиту полуницю. На 30 хвилин ставимо ягоди в холодильник. Далі беремо невелику ємність і змішуємо в ній залишився цукор, жовтки і вливаємо молоко. Потім ставимо каструльку на невеликий вогонь і, помішуючи, підігріваємо, але не доводимо до кипіння. В результаті у вас повинна вийти однорідна маса без грудочок цукру. Потім суміш акуратно перелити в окрему миску і чекаємо до тих пір, поки вона не охолоне до кімнатної температури. Після прибираємо її приблизно на 3 години в морозильну камеру, але кожні 20 хвилин дістаємо масу і перемішуємо. Якщо цього не робити, то в морозиві в результаті утворюються дрібні шматочки льоду. Після закінчення часу, дістаємо ємність, додаємо до морозива ваніль за смаком і кладемо полуницю.
Домашнє полуничне морозиво
Інгредієнти: цукор - 110 г; свіжа полуниця - 400 г; вода - 4 ст. ложки; лимонний сік - за смаком. Приготування Як зробити полуничне морозиво? Для початку в мисочці змішуємо воду і цукор. Потім ставимо суміш на слабкий вогонь і помішуємо до повного розчинення кристалів цукру. Доводимо масу до кипіння, збільшуємо вогонь і проварюємо сироп протягом 5 хвилин, а потім акуратно знімаємо чашу з плити і охолоджуємо сироп до кімнатної температури.
Тим часом беремо свіжу полуницю, промиваємо під проточною водою, обсушуємо рушником і відриваємо хвостики. Протираємо ягоди до стану пюре через сито, або подрібнюємо у блендері. Змішуємо полуницю з цукровим сиропом, додаємо трохи лимонного соку за бажанням і все гарненько перемішуємо до однорідності. Суміш перекладаємо в пластиковий контейнер, накриваємо кришкою і ставимо мінімум на 2-3 години в морозильну камеру. Перед подачею на стіл ставимо готове морозиво на 20 хвилин в холодильник, щоб воно злегка размягчилось, і прикрашаємо за бажанням листочками свіжої м'яти.
Бананово-полуничне морозиво
Інгредієнти: натуральний йогурт - 250 мл; свіжа полуниця - 100 г; банан - 1 шт.; мед - 1 ст. ложка. Приготування Для приготування домашнього бананово-полуничного морозива ягоду промиваємо, обсушуємо, видаляємо хвостики і перекладаємо в ємність блендера. Банан очищаємо, нарізаємо невеликими шматочками і додаємо до полуниці. Туди ж вливаємо
знежирений йогурт, кладемо мед за смаком і збиваємо все до однорідного стану. Розливаємо фруктову суміш по порційних формочках, вставляємо за бажанням дерев'яні палички і ставимо заморожувати, приблизно, 3 години. Кожні півгодини дістаємо ємності і перемішуємо вміст. Після закінчення часу, акуратно витягаємо морозиво з формочок, опустивши їх на 20-30 секунд у гарячу воду, і подаємо до столу.
Любителі морозива також можуть випробувати домашні рецепти крем-брюле і шоколадного морозива . Приємного вам апетиту!